Yıllardır beceriksiz, yol yordam bilmeyenler cennetinde, bu halkın üstüne yüklenenler daha fazla bükmez belimizi, duymuyor musunuz? Kırıldı kemiklerimiz, artık yava yavaş boğularak can verme kıvamına geliyoruz. Sosyal, ekonomik, kültürel, hatta diplomasi ve de siyasi olarak kabiliyetsiz yönetimlerin istikrar arayışı altındına, istikrarlı bir biçimde çürütülüyoruz.
* * *
Taaa geçmişe bir bakın, elleri ile soruna dönüştürülen her bir karar, olay, kurum, kuruluş günün sonunda, tüm yığıntıları ile halkların üstüne yıkıldı. Bilerek planlı bir biçimde adım adım ilerliyor, hükümet olanlar değil ama gerçek iktidar odağı olanlar. Peki kim bunlar, tüm yıkımdan faydalanan kim ise onlar, sermayedarlar! gerek adadan, gerekse deniz aşırı, karanlığın içinde saklanıp sıradaki yıkımı bekleyen her bir güç ve iktidar odağı.
* * *
Bu yüzdendir halk iradesini, korku ve tehditlerle ya da uyduruk, kendilerinin bile inanmadığı hiç bir gerçekliğe dayanmayan ideallerle kırmaları. Nasıl mı? Hani eşit egemen devlet diye ağızları laf yapanlar gibi, boş gerçek dışı inandırıcılığı bir sihirbaz kadar, eğlencelik bir gösterim gibi işte. Bu içi boş vasıfsızlıkla oynuyorlar halkın iradesi ile.
* * *
Halkların %20 sini oluşturanlar, istikrar ararlar ve sayısız vaadler vererek girerler seçime, ve eklerler ‘’ biz bu şartlarda çıkarsak seçimden bu vaadler gerçekleşir diye’’ peki çıkmazsanız ne olacak diye sormaya bile gerek kalmadan, seçim sonrasında yine dönüyoruz ölüden şarkı söylemesini beklemeye, ki cenazesi yine bu protokolle okunan namaz eşliğinde kaldırıldı.
* * *
Pek muhterem sayınlar, her yer sorun yumağı yine sizin ellerinizde örülmüş yumaklar, bir yol bulun ve bu sorunlara çözüm üretin, bu kez yükselen öfke ekmeğin, aşın öfkesi, bunun önünde duramazsınız böyle boş sırf gürültü laf kalabalığı ile. Ya çıkın gerçekleri paylaşın, ya da o gerçeklerin gereği ne ise onu yapın.
* * *
Bakın siz hükümet edenlerin, geçmişte ya da bu günde el attığınız her belediye bu gün zor durumda, bunu bilerek bu hale getirdiğinizi ve getirirken de yan ve yandaşlarınıza, pay veya paydalar sağladınız ama artık yok ediyorsunuz belediyeleri. Bilerek ve sizin düşünme yetinizden uzak bir emir eri vaziyeti alarak, gerçekleşen bu plan halklara zarar veriyor, emekçinin emeğini çalıyor, sendikalar sus pus.
* * *
Hakkaten neler oluyor pek muhterem sayınlar? Bu halka çok şey borçlusunuz, bunu zaten biliyorsunuz tüm kininizde bu aslında, gün gelip bu borcu ödeyene kadar diyorum, bir yol bulup bizi geçim derdinden az da olsa kurtaracak bir yöntem bulacak mısınız? Ama lütfen zam olmasın artık, çünkü yer kalmadı dağarcıkta………

Sen sevgili okur, evet sen ne düşünüyorsun?


Behiç Anibal…