Hükümet ,şimdi CTP kendilerini  muhaceret affı  seyrüsefer affı ,ihalesiz makam aracı alımı ,Girne Emirnamesi,Çatalköy Belediyesi Halk Plajı ile ilgili Anayasa mahkemesinde dava açtı ara emri aldı diye  büyük bir öfke içinde .
 
Neden kızıyorsunuz ki..

Kabahatin büyüğü sizde..


En çok emirnamenin 2004 den 2007 ye kadar CTP’nin   hükümette bulunduğu dönemde geçirildiğinide neredeydiniz.
Girneyi kaosa çevirdiklerinde.Anayasa, İmar Yasası ve Turizm Gelişim Yasaları’na aykırı olduğu  için Dava açsaydınız ya 
Neden yapmadınız.


 
Hatırlıyormusunuz bilmiyorum ama Sayın Sonay Ademin Çalışma bakanlığı dönemiydi.
Marketleri Pazar günleri kapatacağız demişti .
 O zaman neredeydiniz.
 Anayasanın 47.maddesi Ekonomik ve Sosyal Hayatın Düzenine aykırıdır  yada Çalışma Özgürlüğü Madde 48’e aykırıdır diye dava açsaydınız ya…şimdi neden  kızıyorsunuz.
 
Makam araçları siyah Mersedesleri atıp beyaz Volkswagenleri aldığında CTP Hükümetine ihalesiz ve hükümetin yetkisi olmadan satın aldıkları için neden dava açmadınız.
Keşke açsaydınızda şimdi pişmanlık duymasaydınız.


 
Peki ya AKSA.

CTP hükümeti döneminde filtresiz çalışırken ve havayı ,çevreyi kirletirken Anayasanın 40 maddesi olan
‘’Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir’’..

‘’Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin, gerçek ve tüzel kişilerin ödevidir’’ maddesine dayanarak bunu yerine getirmeyen  CTP hükümetine karşı dava açsaydınız ya.

 Şimdi çıkıpta neden  kızıyosunuz ki.

 
Ya 2008 yılında CTP nin hükümet olduğu dönemde LAÜ de sendikalaşmak için bir araya gelen birçok değerli 30 akademisyeni  sırf bu yüzden kapı önüne koyan günlerce meclis önünde 45 derece sıcakta çadır eylemlerine mahkum eden CTP yönetimini hatırlıyormusunuz.

O gün neredeydiniz.

Dava açsaydınız ya …Anayasaının 53. maddesi olan sendikalaşma hakları  engellendiği  için bu insanların haklarının yanında neden durmadınız da  ….

Şimdi kızıyorsunuz.

 
Anayasal kurallara rağmen sahilleri ve ormanları koruyamayan buna rağmen  tüm sahilleri belediye hudutları içine alarak korumasız bırakan CTP için ne yaptınız.

Halbuki Anayasanın 38 maddesi .’’Kıyılar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır ve yalnız  kamu yararına kullanılabilir’’ maddesi size bu hakkı veriyordu.

Neden dava açmadınız.

 

Ya   Annan planı.

Halkı evet demeye seferber edenleri ve bunun başını çeken CTP ‘ni Annan planı sonrasında ortaya çıkan  mülkiyet kaosu ile ilgili Anayasanın 36 maddesi ile ilgili mülkiyet hakkı zarara uğrayan vatandaşının haklarını korumak için dava açsaydınız ya…

Yoksa hiçbirinizin mi aklından geçmedi vatandaşınızın bu konudaki mağduriyeti…

Halbuki Anayasa 36. maddeye göre KKTC vatandaşlarınız mağdur olmuştu.

Plan onay almamıştı ve Annan planında olası bir anlaşmada karşı tarafa verilecek olan bölgelerde bundan sonra bir şey yapılması mümkün olmayacaktı.

Anayasadaki , Malvarlığının ekonomik değerini fiilen azaltan kısıntı ve sınırlandırmalar için derhal tam bir tazminat ödenir 36 maddesi bunun için yeterli değimliydi.

Nedersiniz . Neden bunun için Anayasa mahkemesinde vatandaşınızın hakkını korumak için dava açmadınız.

Sizde hukuğu kullansaydınız da vatandaşın haklarını  korusaydınız olmazmıydı…

 
Sosyal Güvenlik Yasası Değişiklik Tasarısı’nı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Danışma Meclisi’nde görüşmeden doğrudan Meclis’e gönderdiği” zamanın CTP  hükümetine dava açabilirdiniz.Yapmadınız.
2005 yılında Çıkardığı yasa ile avukatları muhbir gibi kullanmak istediklerinde de dava açabilirdiniz.

KTHY nı batırdıkları zamanda  , Emeklilik yaşının 55 ‘den 60 ‘a çıkarmak istedikleri  ,Burucellalı hayvanlar kesilip bu halka yedirirkende ,ithal ürünlere fon uygulanırkende …..

Ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  vekili olarak seçilip KKTC   meclisinde bulunanlar için .
 
"Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ve Atatürk ilkelerine bağlı kalacağıma; halkımın refah ve mutluluğu için çalışacağıma; her yurttaşın insan haklarından ve temel hak ve özgürlüklerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya bağlılıktan ayrılmayacağıma; namusum ve şerefim üzerine and içerim."

diye yemin edip bu Devletin varlığını tanımayanları ,Atatürk ilkelerini önemsemeyenleri andın gereklerini yerine getirmeyenleri.

Anayasanın 82 maddesine aykırı davranıyorlar diye dava etseniz  ya...

Neden öfkeleniyorsunuz.

Kabahatin büyüğü sizde

Şimdi neden şikayet ediyorsunuz.