Kahve, kökboyasıgiller (Rubiaceae) familyasının Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyve çekirdeklerinin kavrulup öğütülmesi ile elde edilen tozun su ya da süt ile karıştırılmasıyla yapılan içecektir.
Kahve içerdiği kafein maddesinin uyarıcı niteliği yüzünden dikkat artırıcı ve uyandırıcı özelliğe sahiptir. Ağrı  kesicilerin etkisini %40 arttırmaktadır.
Türk kahvesi, ise Türkler tarafından bulunan kahve hazırlama ve pişirme metodunun adı. Kendine has tadı, köpüğü, kokusu, sunuluş biçimiyle özgün bir kimliği ve geleneği vardır. Telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür.
Kahve  insanımızın kültür ve geleneğinde olmazsa olmazıdır. Sağlık sorunu olmayan her yetişkinin en az günde bir kahve içtiğini söyleyebiliriz. Bir tane içmek bile çoğu zaman insanlara rahatlık verir. İçilmediğinde ise bir baş ağrısı oluştuğunu herkesten duyarız. ‘Başım ağrıyor. Bugün şu saat oldu kahve içemedim ondandır’ diyenleri görürüz.
Ülkemizde insanın başını ağrıtacak o kadar çok husus vardır ki. Deyim yerindeyse herkes kendi havasında. Kendi bildiğini okumakta. Vatandaşı ahmak yerine koyan açıklamalar. Açıklamayı yapanın bile inanmadığı verilerle yapılan açıklamalar ancak yasak savma için olabilir. Yani ‘açıklama yaptım’ demek için açıklama yapmak. Bizler vatandaş olarak inanmayız ama onlar söylemeye devam ediyorlar. Yetkiliyim o nedenle ne dersem doğrudur mentalitesi hakim.
Son bir ay içerisinde resmi makamların açıklamalarına bir bakın. Elektrik fiyatları %36 indirilmiş. En çok tüketilen kilovat dilimi 45 kuruş iken 44 kuruşa indirildi. Hani %36 idi?. Hayat pahalılığı herkese en az 100 Tl  ödenecek dendi. Netice bazı maaşlara 30 Tl artış yapıldı. Harca harca bitmez.
Diğer yandan tepeden tırnağa tüm resmi harçlara %7 oranında zam. Yani kaşıkla verir gibi yap. Dön sonra da kepçe ile al.
Yapılan hatalar ve disiplinsizlikler ise görmezden gelinmekte, görülenler için açıklanan ifadeler de kimseye inandırıcı gelmiyor.  Bu nedenle herkes kendi havasında demek yanlış değildir. Bütün olanlar karşısında  canınızı sıkmayın. Kendinize bir kahve yapın ve keyifle içerek  rahatlayın. Afiyet olsun.
Her şeye rağmen hayat devam ediyor.