Bu ada yarısında yaşamak ne kadarda zor değil mi? Karanlık dünyanın adamları, karanlık bir sokağın, karanlık emellerin elleri ile sıkılan onlarca mermi ve karanlığı yaran sesleri bir olmuş ve canlar almış. Bu ada için ilk değildi ve yine son olmayacak, tüm hayatımızı yavaş yavaş karartıyor bu insanların karanlık kasveti. Bunca yıldır bu ülkeyi yönetenlerin ‘’ya şükranı’’ bu, yine ayni işbirlikçi yönetenlerin menfaat İdeali bu, kurulan tüm hükümetlerin halkdan yana olmayışı bu, ve yine bunların koltuk sevdası ile beslenen korkak yüzü bu.
* * *
Bizi bu rejim partileri koruyamaz, ceplerini doldurduklar kumarhanelerin çöreklenmiş zihniyetinden, bizi bu rejim partileri koruyamaz el pence divan durdukları rejim kurucuları, kara paranın, karanlık ellerine sahip, parlak dişleri ile sırıtan baronlardan. Bizi rejim partileri kurup yamalandıkları bu sistemden, bilerek isteyerek korumazlar. Çünkü onlar bu karanlık dünyanın besledikleri, yılarca savundukları her idea bunun üstüne kurulu.
* * *
Bizleri başka çaremiz yok diye inandıranlara kanmayın artık, güvenliğimizi ve de en temel hakımız olan yaşamı her alanda, sağlıkta, eğitimde, kültür sanata bize borçları çok büyük. Evet adamlar bu karanlığın efendileri, bu adaya giriyor koça koça silahları hiç sıkıntısız yanlarına alıp geziyorlar. Ve bundan kimsenin haberi olmuyor???
* * *
Bu gün, gün yüzü ile yeni haberler gelecek elbet, siyasiler taziye mesajları verecek, bu odakları hedef alan her açıklama saptırılıp yine bir şekilde yıllar sonra bir yerlerde karşımıza çıkana kadar kapanıp gidecek. Ha inşallah böyle olmaz, inşallah bu kadar küçük bir ada içerisinde kayıplara karışıp kaybolmazlar. Bu siyasi ucubelerin kurduğu bu sirk, eylencesini yitirdi artık, ölüm birilerinin elinde kime isabet edeceği belli olmayan bir bilinçsizlikle kol gezmemeli.
* * *
Sevgili okur; tahmin ediyorum aklınızdan geçenleri az çok, bu ölüm bize yalnızca bir insanın ölümü olarak görülmemeli, bu ölüm halkların içine düşürülmeye çalışılan o çaresizlik hallerinin bir yansıması. Artık bu örgütlü karanlığın karşısında, ancak örgütlü bir aydınlık durabilir. Kapılmayın karanlığa, korkularınıza yenilmeyin, bu hükümetçilik oynayanların umurunda bile değiliz. Deniz aşırı egemenlerin ve onların ada içerisinde ki faliyetlerinin, bu denli katle dönmesi ilk değildi ve biz ayağa kalkıp, kumarhanelere, gece kulüplerine, sanal bahislere, kara paraya karşı durmanın yollarını bulmazsak, daha bir çok karanlık yolda, karanlık ellerin acımasızlığı ile yok edilecek insanlarımız olacak.

Behiç Anibal