Bu son iki yılda sağlığın değerini daha bir anlar olduk. Yaşanan covid karanlığı, yine bilimin ışığılı ile göstermeye başlayacak aydınlık yüzünü. Tüm dünyayı etkisi altına alan bu süreç, bir çok zorluğu da peşi sıra halkların üzerine bindirdi. Başta psikolojik baskısı, sonra daralan piyasa ile emekçinin yaşadığı sıkıntılar, daha sonra sosyal bağlamda yıkımlara sebep oldu bu virüs belası.
* * *
Ve bu süreç sağlık sistemimizide mercek altına almamıza sebep oldu, zaten sayısız sorun içeren ve vaatlerden ileri gidemeyen siyasilerin anlamsız tavırları yüzünden, daha da sorun yumağına boğuldu. Sağlığımızı yine sermayenin kolarına bırakmak zorunda bırakan bu sistem, en temel haklardan olan bu konuyu yine para babası yandaşlarına peşkeş çekmiştir.
* * *
Devlet hastahanemiz içerisinde 17 yıldır bulunan taşeron şirketlerin varlığı bile rahatsız edicidir. Kamu yandaş ve oy bedeli olarak doldurulurken bu alanların kadroları da işkal edilip, yine yandaş taşeronlara devredilip, halkın cebine dadanan sistemin eliyle ödemeler yapılmıştır. Kamunun halklara hizmet alanını daraltarak, bizi baronların insafına bırakan özelleştirme politikaları, halkların sağlık alanınıda elerine geçirip yine sömürü çarkını çevirmektedir.
* * *
Ücretsiz sağlık hakınız size aitdir kimsenin insafında değildir. Sırf yandaş ve onların paydaşlarının cepleri dolacak diye bu hakımızdan vaz geçmemeliyiz. Siyasi arenanın bu rejimi destekleyen tarafına artık en demokratik hakı olan seçme ve seçilme hakkı ile gerekirse sokaktaki ses olup taleplerinizle hakkınız olanı alma zamanıdır.

Behiç Anibal…