Bugünkü konum aslında Güzelyurt ve azalan vekil sayısı ama sabah benzin istasyonuna gidip benzin yok diye karşılandıktan sonra bunu buraya bugün not etmek istedim.Bir ülkenin ekonomisinin işler halde olması o ülkenin varlığı ile birebir ilgili iken ekonominin çarklarının durmasına sebep olacak yakıt yokluğunu bu ülkeye yaşatanlar ve devlet yönetmenin ne demek olduğunu farkında olmayanlar hala ben yönetirim derdinde sokaklarda.

Bugün günlerden 2 Aralık 2021.Tarihe not düşmekte fayda var.

Benzincilerde benzin ve mazot yok.Artık herkes ona göre önlemini alsın.İşine gidip ekmek parası kazanma derdinde olanda.Okuluna gidip sınava girecek olanda. .Tarlasını ekime hazırlayacak, keçisinin koyunun sütünü sağacak olanda.Aşısını yapmak,diyalize girmek yada belki önemli bir ameliyat için hastahaneye gidecek olanda….

Ama bu memlekete bunu yaşatmaması gerekenler seçim ve makam derdinde.

Tam bir Komedya..

Neyse biz konumuza gelelim

Güzelyurtun vekil sayısı 4 ‘den 3’e düşmüş.

Halk buna tepkili ama buna en fazla kızanlar yine bölgeden aday olmayı düşünen vekiller.Çünkü seçilme şansları haliyle bu durumda azaldı.

Milletvekili sayısının bir zamanlar 7 olduğunu düşünürsek ve bugün 3’e düştüğü teyid edilmişsse haliyle bunun sebepleri tartışılmalı. Ve Eğer bu bir suç ise .

Ki bana göre suç.Çünkü Edilen bir yemine uyulmadığını gösteriyor.

Hangi yeminmi dersiniz?

Halkımın refah ve mutluluğu için çalışacağıma……Anayasaya bağlılıktan ayrılmayacağıma; namusum ve şerefim üzerine and içerim diye milletvekillerinin mecliste ettikleri yemine.

Ve sırf bu yüzden bunun en başta gelen müsebbiplerinin seçilenler olması gayet normal.

Çünkü belli ki bu seçilenler halkın refah ve mutluluğunu sağlayamamışlar .Sağlayamamışlar ki Güzelyurt halkı göç etmiş.Yerini bırakıp gitmiş.Güzeltyurta kimse gelip yerleşmek için bir sebep görmemiş.

Halk bu seçilmişlere sadece gidin mecliste yasa yapın yada belediye başkanlarına sadece bayındırlık işleri ile uğraşın meclis üyelerine sadece bütçe geçirin diye oy vermiyor.

Tabii ki bunu bilenler olduğu kadar bilmeyen yada kapasitesi izin vermeyenlerde oldukça çok.

Tabii bunları seçenlerinde kendi ile benzeşen bir seçmen kitlesi olduğunuda unutmamak gerekir.

Suçun tamamı onlarda değil yani.

Not etmekte fayda var. Siyaseti sadece siyasiler değil vatandaşlar da şekillendirir

Güzelyurtun Milletvekili sayısı 1998 ‘de 7 idi.

Daha sonra 6 oldu.

Sonra 5

Lefke ilçe olarak ayrıldıktan sonra 4

Ve şimdide nüfusu diğer bölgelere göre görece azaldığı için 3

Bu süreç bir günde olmadı elbette

Bugüne gelinceye kadar 30 küsur sene geçti

Bu sürede Güzelyurt 14 genel seçim 7 belediye başkanlığı seçimi yaşadı.

Ama görünen o ki Güzelyurt halkının bölgesinin nüfusunun artırılması ile ilgili bir talebi olmadı.

Olsaydı bugün kendini temsil edecek ve kendi için mecliste ses çıkaracak milletvekili sayısı 3’ e düşmezdi.

Çarşısında insan ve müşteri bulamamaktan yakınan Güzelyurtlular belli ki bu taleplerini seslendirirken samimi değillerdi.

  1. bir azılık dışında tabii . Onlarda bir elin parmaklarını geçmez.

Aslında bakarsanız Güzelyurtta yaşayan ve İş yeri olanların büyük bir kısmı emekli yada başka bir yerden geliri olanlar.Yoksa 40 yıl müşterisi olmayan bir kentte dükkan açıp geçinmeyi beklemek delilik olurdu.

Güzelyurt halkı bu nüfusla yaşamaya memnun yani.Seslerinin cılız çıkmasının bir sebebide bu.

Güzelyurtun vekil sayısının bir zamanlar 7 iken bugün 3'e düşürülmesinin sebepleri tabii ki tartışılmalı.Ama dürüstçe .Şapkamızı önümüze koyarak.

Son söz; Bilge Kral Süleyman şöyle dedi:’’Seçtiğimiz şey seçim değildir.Vazgeçtiğimiz şeydir.Ne zaman bir şey seçerseniz ,diğer her şeyden vazgeçersiniz.Neden vazgeçtiğinizi bilmeyi kendinize bir kural haline getirin.Bu size gereksiz yere üzülmekten ve gereksiz hayal kırıklığından kurtaracaktır.Bunu her zaman hatırla ve yolun saf ve gerçekle dolu olacak.