Az önce bir kaç adayın farklı partilerden bir arada tartıştığı bir program izledim. Bir siyasi parti dışında programda olan olmayan her parti mecliste, hükümetlerde, bakanlıklarda görevler yapmış, en büyükten en küçük partiye hepside ayni vaad yollarını farklı kelimelerle anlatıp seçilmişler.
* * *
Buraya kadar tamam anladık da, işte biz bu işleri yapamadık hatta, daha kötüye gitmesini sebep olduk evet günahı boynumuza, diyebildikleri gibi yapamadıkları ya da yapmaya bile tenezzül edemedikleri her şeyi yapacaklarını idda etmeleri, çok ilginç bir bölümdür.
* * *
Ya günahı çok seviyorlar, ya da günaha sebep olan o koltuk getirilerini, çekinmeden zerre yüzleri kızarmadan da bunları tekrar tekrar söyleyebiliyorlar. Ne kadar sığ, ne kadar halklardan uzak, ne kadar büyük bir egoistlik bu. İşte rejim partileri bunları donanarak, ihanet eden insan psikolojisini oynayıp, mağdura yatıp devam etmek istiyorlar bu halklara değil, rejime hizmet ederek rant elde etmeye.
* * *
Sevgili okur, artık günahlarının bedelini yaşamak zorundalar, bu halka ihanet bir şekilde bedel ödetmeli bunlara. İnanın umut var, kadın hakları var, ekosistem korunabilir, kültür sanat gerçektir hayal ürünü değil. Bunlar var ve bunları bu günahkarlara bakarak göremezsiniz, yüzünüzü aydınlığa döndürün, çünkü şu an karanlık sizi günaha ortak olmaya çağırıyor. Sırf kendi özürüne dönüp, sizi sizin çaresizliğinizle baş başa bırakmak için.