Bu devlet geçen yıl ek mesailere ne kadar ödedi?

Tamı tamına 180 Milyon Türk Lirası…

Bu sene bu rakam çok daha fazla olacakmış!

Burada kaşarlanmış bir sorun vardır…

Devlet çalışanlarının hepsi değil ama bir bölümü bu kaşarlanmışlıktan ceplerini doldurmakta ama belli bir kesim de avucunu yalamaktadır!

Biz başından beridir ek mesaiye karşıyız…

Bu büyük rakamın bir kısmı pek ala ki devletin kasasında kalıp başka yerler için kaynak yaratılabilir!

Diğer yarısıyla da gençlerin istihdamı için bir takım projeler üretilebilir…

Tabi ki gönül isterse!

İstememesi için de hiçbir neden yok…

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün geçenlerde Diyalog Gazetesinde yaptığı bir açıklama vardı…

“Başkan Güngördü Girne’deki arıtma tesisi konusunun büyük bir sıkıntı olduğunu belirterek 6,5-7 milyon Euro’luk bir projenin gerektiği ve bu rakamların altından belediyenin yalnız başına kalkmasının imkansız olduğunu söyledi. Güngördü şunları aktardı, “Bu kanayan bir yaramızdır. İmar planı ile çalıştık bu konuyu. Tam arıtamıyoruz suyu. Arıtma tesisinde sıkıntımız var. Geçmiş dönemde bunu başbakanlara da çevre ile ilgili bakanlara da bildirdik. Çünkü bu konu tamamen nüfus planlamalarıyla ilgili. Girne’deki arıtma tesisi 15-16 bin kişiye göre yapıldı. Şimdi 80 bin kişiye göre yeniden dizayn edilmesi gerekiyor. Yani 5 kat daha fazla bir kapasiteye ihtiyacımız var. Buranın ıslah edilebilmesi için 6,5 milyon Euro’ya ihtiyaç vardır. Ama biz bunu ima planında çalıştık ve bu tesisin Çatalköy tarafına taşınması gerekiyor, bu daha da maliyetli bir proje. Ama mevcudu bile iyileştirmek için 6,5 milyon Euro’ya ihtiyaç var ki bu belediyenin altından kalkabileceği bir rakam değil. Devlet ile işbirliği yaparak bu sorunu çözmek istiyoruz. Girne’de sorumlu olduğumuz insan sayısı 125 bin kişidir. Öğrenciler ve turistleri de düşününce bu rakama ulaşıyoruz. Türkiye’de de resmi makamlarla bu konuyu görüşüyoruz hatta özel sektörle bile görüşüyoruz bu konuyu. Yani bir yatırımcı bulup yapişlet-devret modeline göre yapabilir miyiz diye de çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Destek Ofisi’yle de ilişkimiz var. AB ile bu konuda ilişkimiz zayıf çünkü mevcut tesis bir Rum’a ait olduğu için… Yani tüm formüllere bakıyoruz bu sorunu çözebilmek için…”

Türkçesi şudur bunun:

Girne’ye çağdaş ve uzun ömürlü bir arıtma sistemi için 40 Milyon TL civarında bir paraya ihtiyaç vardır…

Tekrar edelim;

Hazineden her yıl ek mesailer için 18 Milyon TL çıkıyor…

Ama Girne’nin olmazsa olmazı arıtma tesisi için 40 Milyon TL kadar maddi kaynağa ihtiyacı var!

Elbette küçük bir para değil…

Ama konu eğer turizmin gözbebeği Girne ise 40 Milyon TL sadece devede kulak demektir!

Zaten yapılan son imar yanlışlığından dolayı Girne’yi kaybetme noktasına gelmişken buna bir de arıtma sorunu eklenirse ki artık sorun olmaktan çoktan çıkmış kangren hale gelmiştir, bunu da ihmal edersek kaybedecek olan sadece Girne değil devletin ta kendisi olacaktır!

Bu arada bir dip not;

Dün konuyu Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel’le de görüştük, biraz olsun yüreğimize su serpildi…

Bakan Üstel bu konuyu en kısa zamanda hükümetin önüne getireceğini ve bu konuda girişim başlatacağını ifade etti!

Şimdilik ‘inşallah’ demekten başka bir sözümüz yok, olamaz da…

Bekleyip hep birlikte göreceğiz!

MERAKLI KÖŞE?

Kim bu 2 yıldızlı?

Sadece Güzelyurt’ta değil son günlerde polis teşkilatında da hayli tartışılan bir konu…

2 yıldızlı bir polis subayı ve taciz ettiği sivil bir muhaceret kadın görevli!

Kadın gitmiş teşkilata şikayet etmiş…

Ancak araya girenler olunca şikayetinden vazgeçmiş!

Ayıp da etmiş doğrusu…

Eğer poliste çürük elmalar deşifre edilmezse sayıları her geçen artacak!

Bir de teşkilatın üst makamları bu olaydan haberdar mı?

İsim isterlerse memnuniyetle verebiliriz…

Yasal süreçten niye vazgeçildi?

İş adamı Asil Nadir’e geçtiğimiz yıl Geçitkale Havalanında kullanılmaz üzere Kalkınma Bankası’ndan 7.5 Milyon TL kredi verilmişti…

Bankaya şimdiye kadar hiç taksit ödemediği iddia ediliyor!

Ödemediği için de yasa işlem başlatmışlar…

Ama yasal işlemi de önceki gün geri çekmişler!

Kalkınma Bankası’nın bu konuda mantıklı bir açıklaması mutlaka vardır değil mi?

Sendikalar ne diyecek?

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, öğretmen sendikalarına öneride bulunmuş…

Bu sene hazırlık ödeneklerini bağışlasınlar diye!

Bu paranın okul yapımında kullanılmasını teklif etmiş…

Bize göre yerinde hatta dahiyane bir öneridir bu!

Şimdi gözler sendikalarda olacaktır…

Bakanın teklifini kabul edecekler mi?

Yoksa değil cevap vermek, duymamazlıktan mı gelecekler?

MESAJ KUTUSU

Sayın Ersin TATAR, parti meclisiniz bugün atamalar gündemiyle toplanacak dille duyduk. Özellikle 5-6 vekil sizi epey terletecek bu yüzden önleminizi şimdiden alın deriz. Bu ara hepsinin de bir parti büyüğüne yürekten bağlı oldukları iddia ediliyor, haberiniz olsun istedik!

Sayın Şemsi KAZIM, epey sorunlar yaşadığınız ve mahkemelik olduğunuzun ortağınızın KKTC basınından destek istemek için adaya çıkarma yaptığını ve bir dosyanın gün yüzüne çıkması için yoğun çaba sarf ettiklerini biliyor muydunuz? Pek yakında bir yerlerde patlayacak diyorlar bizden uyarması!

Sayın Cemal REDİF, bu sıralar hayli yoğun olabilirsiniz ama sizi arayanlara yanıt vermezseniz ve onları kaale almazsanız bu kez bir takım sorunlar da yaşayabilirsiniz? Şimdiden uyaralım dedik zira bazı partililer de artık şikayetin dozunu artırmaya başladı!

Sayın Süleyman MANAVOĞLU, iki yıldızlı bir polis subayının sınırda görevli bir kadın muhaceret görevlisine tacizde bulunduğu ve bunun da belgelendiğini, ancak bası baskılar nedeniyle ilgili kadının şikayetini geri çektiğini biliyor muydunuz? Bir araştırın deriz!

Sayın Tuncer ARİFOĞLU, sizin Koop-Bank yönetim kurulu başkanlığının son dakika direkten geri döndüğü konuşuluyor. Hayırdır teknik bir hata mı oldu yoksa parti içi çekişmelere mi maruz kaldınız?

Sayın Hakkı Serhat TULAY, G.Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimlik yazınız yazıldı ve onaya kaldı. Sizi epey yoğun ve sorumluluk isteyen bir görev bekliyor bilesiniz. Bu arada ilk icraat olarak yılan hikayesine dönen ameliyathane lambalarını gündeminize alabilirsiniz!

Sayın Ufuk ASLAN, Başbakanlıktan bazı arkadaşlar aradı bu sıralar ziyaretleri yoğunlaştırdınız diye şikayette bulundular. Bu yüzden atama konusunda çok fazla hevesli olmamanız tavsiye ediliyor haberiniz olsun olur mu?

Sayın Ali PİLLİ, Girne Akçiçek Hastanesi temizlik ihalesi konusunda duyarlılık gösterip ilgilendiğiniz ve gerekli soruşturmanın yapılması için talimat verdiğinizi memnuniyetle öğrendik. Bizim burada tek amacımız var gerçek neyse ortaya çıksın ve adaletten uzak kararlar üretilmesin!

Sayın Halil TALAYKURT, dün kontrol amaçlı bir anjiyo olduğunuzu ve sonuçların da mükemmel ötesi çıktığını öğrendik. Allah sizi sevdiklerine bağışlasın başarılı görevlerinizin devamını sağlasın.

Sayın İsmet AKİM, sosyal medyada başlattığınız keçi muhabbetlerini epey ilgi gördüğü büyük destek aldığı söyleniyor. Bu arada kime ne mesajlar gönderdiğinizi de biliyorlar mı yoksa yorumlar kuru gürültüden mi ibaret!