Neden 60 gündür hükümetsiziz?

Bunun yanıtını verebilecek tek bir siyasi varsa bu aciz durumu kabul edip başımı eğeceğim!

Görememişim memleket için sergilenen çabayı diyeceğim!

***

Başbakandı. Aday oldu. Saraya gitti. Cumhurbaşkanı oldu.

İyi de hiç mi hazır değildi partisi buna? Bütün mesele Tatar gitsin miydi, yoksa Cumhurbaşkanını biz çıkaralım mı?

Memlekete ne olacaktı?

Cumhurbaşkanlığı seçimi için gelecek hesaplanıyor, sonrası için tık yok!

Ya diğerleri… Diğer siyasetçiler ile partileri demek istiyorum:

Birbirlerini kilitleyerek akıl oyunu kurduklarını mı zannediyorlar. Acaba halkın oy ve onayını alabilmek için bu şekilde davranmanın iyi olduğunu mu zannediyorlar?

Birbirlerini kilitleyerek memleketi kilitlediklerinin farkında mıdırlar?

Bununla seçime dahi gidilemeyeceğinin, aslında kendi ayaklarına kurşun sıktıklarının farkında mıdırlar? HP’nin beğenmeyerek bundan da istifa ettiği ama hükümetsizliğin eline patladığı sürecin kimseye bir faydası olmadı mesela.

Zaman zaman bir seçim hükümeti oluşturmak ve hızlıca seçime gitmenin ne kadar zor olacağını sorgulamamak elde değil!

Başka bir şeyden mi korkuyorlar dersiniz? Bizim görmediğimiz ama sadece kendilerinin bildikleri bir durum mu var? Bir dıştan müdahale bir tehdit ya da başka bir ara bozan mı var?

Böylesi bir durum varsa ve birileri akıl bulandırıyorsa da zaten konuşmaya dahi lüzum yok!

Neden mi?

Çünkü memleket çıkarları her şeyin üstündedir. Akıl bulandıranlar tekliflerini kişilere özel çıkar sağlayan pazarlıklarla yaparlar ki bu durum zaten “adi” bir durumdur. Öte yandan son dönem medyadan okumaya pek alışı olduğumuz hayatı ile tehdit etme alışkanlıklarıoluşmuş ki bu da varsa hemen kamuoyuna açıklanmasında hiç sakınca yoktur.

Çünkü şu andaki hal ve tavır ile ülkeye ihanet eden veya beceriksizlikleri ile 2020’ye damga vuran siyasiler olarak anılmaktansa kahraman olarak anılarak tarihe not düşülmeyi başarmış olacaklar!

***

Şu anda yaşananlar rutin bir seçim sonrasında hükümeti kurma görevi verilmesi gibi bir durum değil ki!

Şu an zaruri bir hükümet kurma hali var.

Ve UBP ne kurultayını yapabildi, HP ne birine ne kendine yarayabildi, CTP ne yapacağını açıklayamadı, TDP zaten birisi olmadan hükümetten bahsedecek sayıda değil.

Hal böyle olunca asıl sorumluluk UBP ile CTP’deydi.

En çok da UBP’de…

Nitekim durduk yere memleket kaosa sürüklendi. Kurultay hızlıca yapılsaydı garanti bir genel başkanla, ileriye yürünebilir ve ilk kez belki de erken genel seçim olmazdı. Taptaze, geniş tabanlı bir hükümet bile üretilebilirdi…

Lakin Tatar’ın gidişi ile parti adeta bir çıkmaza girdi. Başkan adaylarını beğenmediler, hükümet kuramadılar, tarih seçemediler vsvsvs…

***

Doğrusunu isterseniz hakikaten olacak iş değil. Gece yastığa başlarını nasıl koyuyorlar inanın merak etmemek mümkün değil. 2017 seçimlerinden en fazla oyu olarak en büyük parti olarak meclisteki yerini alan UBP’ye yakışan bir durum olmadığı aşikar. Ana muhalefet olan CTP’ye bu sessizlik ve usluluk hiç yakışmıyor.

Bu sessizlik ve usluluk bu ülkede hem UBP hem CTP hem de diğer tüm partiler için pek hayra alamet değil. Birileri beklemelerini söylemiş ve bekledikleri için gıkları çıkmıyor hissim var... Bunu da söylemeden durmak mümkün değil.

Fakat yangın içerilere kadar yürüdü beyler.

Artık insanların kaçacak yeri yok.

Küle dönünce harekete geçmenizin bir anlamı olmayacak. Gerçi biliyorsunuz ama içimde kalmasın!

Dr. Çiğdem DÜRÜST