KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar

KKTC’nin her köşesindeki yurttaşı ile birebir görüşme ve sorunlara çare üretme konusundaki çabasını meclisteki vekillik görevinide yerine

getirirken hatırlarsınız.

Yeşilırmaktan DipKarpaza her köşesine gitmişliği var.

Hemde öyle bir kez değil.

Sabah Karpazda iken öğleden sonra Yeşilırmakta görebilirsiniz kendisini.

Hani sorsanız Kaleburnu yada Taşpınarın yerini bilmeyen vekillerden değildi anlayacağınız.

KKTC’ de ayağının basmadığı yer yok.Bazen tarlada bir çiftçinin bazende nöbetteki bir Mücahidin, Mehmetçiğin yanında onu görmeniz mümkün.

Kimileri bunu önemsemesede aslında memleketin her köşesindeki sorunlara üstlendiği görevin ve sorumluluğun gereği yerinde görerek birebir şahit olmak önemli.

En azından çiftçisi ,hayvancısı, iş adamı, memuru öğretmeni ile karşıkarşıya gelince size sorduğu soruya verilecek doğru düzgün bir cevabınız olur.

Eveleyip gevelemezsiniz.

Ersin Tatar şimdi KKTC Cumhurbaşkanı fakat o makamındaki tüm ağır iş temposuna rağmen memleketin her köşesini gezip dolaşmaktanda yorulmamış.

Hatta şimdi çok daha önemli bir görevi yerine getirmek için yollarda .

Kıbrıs Türkleri ile Türkiyeli Türklerin birbirini daha iyi tanıması ve anlamasını anlatmaya ,kırgınlıkları onarmaya çabalıyor.

Geçtiğimiz son Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Türkiyeyi hedef alan belli çevrelerin söylemleri Kıbrıslı Türkler konusunda farklı

algıların doğmasına yol açmış buda her iki tarafın insanlarına zarar vermiş aradaki bağların zedelenmesine sebep vermişti.

Hatırlarsınız sosyal medyada yaşananlar bile son derece yakışıksızdı.Millet neredeyse birbirini boğazlayacak dereceye gelmişti.Küfürler ve yakıştırmalar ise barıştan ve insan haklarından bahsedenler için oldukça manidardı.

Bunun ortadan kalkması son derece önemliydi.

Bu anlamda değerlendirildiğinde bile Cumhurbaşkanı Ersin Tatarın yapmış olduğunun ne kadar önemli bir elçilik görevi olduğunu görebiliriz.

Birçoğumuz yazın tatilin keyfini sürerken ki buna vekillerimizde dahil

Ersin Tatar ;

Ankara ,Kütahya ,Konya ,Kastamonuyu dolaşıyor.

Kütahyada, Kıbrıslı Türklerin kendisi için savaşan gazisini şehidini unutmadığını gösteriyor gazilerle biraraya geliyor.Vefa gösteriyor.

Kastamonuda sel felekatinde yaşananların ortak acımız olduğunu söylüyor.

Bir davanın ancak gelecektede doğru bir şekilde mücadele edilerek kazanılacağını bildiğinden Üniversitelerde Gençlerle buluşuyor.

Kıbrıs konusunu Türkiyedeki gençlerede birinci ağızdan anlatıyor.

Türk milletinin ortak davası olduğunu ve buna birlikte sahip çıkılması gerektiğini vurguluyor.

Bazıları Cumhurbaşkanı Ersin Tatar için ne dediğini bilmiyor diyebilir ama;O halkının önünde içtiği andın gereklerini yerine getiriyor aslında.

“Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız ve şartsız egemenliğini korumak için çalışıyor.

Atatürk ilkelerine bağlı kalarak Halkının refah ve mutluluğu için uğraşıyor;

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma demişti onu yapıyor.

Ersin Tatar KKTC Cumhurbaşkanı

KKTC meclisinde halkının önünde ettiği Cumhurbaşkanlığı yeminine sadık kalarak söz verdiklerini yapıyor.

Öyle sözde değil dosdoğru yerine getiriyor.

Kutlamak gerek…