“Önce okuyuculara bir soralım;

Dünya Engelliler Günü ne zaman kutlanıyor bilen var mı?

Çok duyarlı okuyucuları bir yana koyuyorum ama eminim ki yarısından fazlası bilmiyordur!

Ya da ailesinde engelli olanlar dışında belki de bu tarih kimse için çok fazla önemli değildir…

Ama adım gibi eminim ki;

Meclis’teki 50 milletvekiline bu soruyu yöneltsek belki 10 tanesi bu tarihi anımsar, diğerleri de böyle bir günün olduğunu bilir ama tarihi hatırlayamaz!

Üzülerek ifade ediyorum çünkü bizde engelli demek sadece seçim öncelerinde hatırlanan ve onlara ait Dünya Engelliler Günü’nde siyasi rant uğruna poz poz resimler çekilip vaatlerde bulunmak demektir!

Bir sene önceki Engelliler Günü basın bildirisi arşivden çıkarılır tarihi değiştirilir ve sanki de yeni yazılmış bir basın bildirisi gibi medyaya servis edilir!

Onlar için önemli olan günü kurtarmaktır, engelli insanlarımız üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışmaktır…

Ne yazık ki biz basın mensupları da bu konuda üzerimize düşen görevi yeteri kadar yapmayız!

İlla ki birisi bizi dürtecek ve biz de kalem sallayacağız…

Bu da bizim ayıbımızdır en azından kendi adıma özür dilerim!

Oysa evlerinde oturan binlerce kardeşimiz siyasilerden ümidi kesince bizim yazacağımız birkaç kelime ile umutlanmak isterler!

Belki siyasilerden umudu kesmişlerdir ama onları harekete geçirmek için her zaman basın mensuplarının yapabileceği bir şeyler vardır!

Şu anda ben de o ruh hali içindeyim ve ister inanın ister inanmayın bir engelli kardeşimizden gelen mesaj üzerine bu yazıyı kaleme aldığım için içim biraz buruk, kendime de kızgınım…

Bu ülkede birçok resmi daire, belediye ve özel işyeri engelliler düşünülerek yapılmaz!

Yollar onlar için tehlikeli tuzaklarla doludur, can güvenlikleri genelde yoktur…

Sosyal aktiviteler yok denecek kadar azdır, çoğu zaman kimse kapılarını çalmaz, dert dinlemez, kaderlerine terk edilmiştir!

Ailelerinin mali durumu iyi olanlar daha şanslıdır ama iyi olmayanlar hiç de adil olmayan bir yaşam kavgasının pençesinde çaresizlikler içinde yaşarlar!

Bu ülkenin bazı yasa ile belirlenmiş kuralları olduğu halde bu uygulanmaz…

Ne acıdır ki devlete yapılması gereken istihdamlarda bile parti rozeti önemlidir, siyaset ön plandadır…

Ve ne yazıktır ki bu ülkede son 8 yıl içinde partizanca binlerce kişi istihdam edilirken yasa olduğu halde engelli insanlarımız dışlanmış, tek bir kişi bile istihdam edilmemiştir!

İşte bu konuda isyan noktasına gelen engelli bir genç okuyucumun sitem dolu mesajı;

“Merhaba Levent bey,

Sizden engelli istihdamıyla ilgili konuda yardım isteyecektim..

Çalışma Bakanımız daha önce çıktığı TV programlarında birçok kez 2015 yılı içerisinde kısıtlı da olsa kamuya engelli istihdamı yapılacağını söylemişti hatta Mayıs’taki Engelliler Haftası’nda engelli derneklerine de söz vermişti alınması için.

Temmuz’da hükümetin yeni kurulduğu zaman yine TV yayınına çıkmıştı ve kendisine kısa ve net bir soru sormuştum;

Kamuya engelli istihdamı Bakanlar Kurulu’nun gündemine ne zaman gelecek?

Kendisi bu konunun Bakanlar Kurulu’nun ilk sıralarında yer aldığını ve kısa süre içerisinde gündeme geleceğini belirtmişti…

Ayrıca 1 ay önce bakanlığa da bu konuyla ilgili e-mail yollamıştım, aldığım cevap şuydu; ‘2015 yılı bütçe imkanları dahilinde istihdam yapılması için Bakanlığımızda çalışmalar devam etmektedir…”

Bugün Bakanlığın özel istihdam bürosunu aradım onları sordum ‘yoktur öyle bir şey’ dediler! Ben de ‘bakan söz vermişti’ dedim…

O da ‘ne bakanı, hep söz verirler ama hiçbir şey yaptıkları yoktur yani kısaca ortada böyle çalışma yoktur’ dedi!

Çok sinirlendim ben de, bakan beyin engellilerle ilgili hassas bir konuda nasıl yalan söyler anlamış değilim..

Bu konuyu kamuoyuna yansıtıp bakan beyle görüşebilirseniz cevabı bana da aktarabilir misiniz…”

Sevgili okuyucu;

Engelliler konusunda ne yazık ki içinde bulunduğumuz durum budur!

Öncelikle engelliler için getirilen yasalar uygulanmamaktadır…

Sonra da verilen sözler tutulmayıp engelli insanlarımızın büyük bir kısmı kendi kaderlerine terk edilmiştir!

Bin engelli gencimiz bakanın istihdamlar konusundaki sözünü unutmamış ve bakanlığın ilgili birimine bu konuda bir soru yöneltmiştir!

Aldı cevap ta;

“Yok öyle bir şey” olmuştur!..”

(22/9/2015)

Sadece Merak İşte?

Geçitkale boş iş mi?

Asil Nadir’in Geçitkale Havaalanı için istihdam ilanlarına Taşyapı’nın patronu Turanlı ‘boş iş’ demişti…

Dün konuyu biraz eşeledik!

Büyük ihtimalle Turanlı haklı çıkacak bu konuda…

Çünkü bazı yetkililer de böyle söylüyor!

Binincisi bu konuda Turanlı’nın elinde 25 yıllık sözleşme var…

İkincisi de oraya havaalanı yapılması için öncelikle yüksek gerilim hatlarının kaldırılması gerekiyor!

Hangi yüzle götürdüler?

Aydın Denktaş’ın cenazesi nedeniyle KKTC’ye gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı dün merhum Alpaslan Türkeş’in Surlariçi’nde doğduğu eve de götürmüşler…

Hangi akla hizmetse artık bu!

Yıkık dökük virane moloz yığını bir yer…

Oranın yeniden inşası ise anlarız ama!

Değilse garip bir ziyaret olmuştur muhakkak…

Esnaf memnun mu?

CTP heyeti Güzelyurt çarşısını gezmiş…

Esnaf ile görüşmüş.

Haber başlığı da şu;

Güzelyurt halkı hükümetten memnun!

Yahu her gün gazetelerde bolca haberler okuyoruz, ‘Güzelyurt esnafı perişan’ diye…

Karar versinler artık!

Radar nasıl görecek?

Motosikletlerin bundan böyle ön plakaları olmayacakmış…

Bunun mutlaka mantıklı bir açıklaması da olmalı!

Bir de şu radarlar konusu var…

Hani şu hız sınırını aşınca ceza yazan radarlar var ya!

Madem ki motosikletlerin ön plakası olmayacak…

Hızı nasıl tespit edecek o zaman?

MESAJ KUTUSU

Sayın Fikri ATAOĞLU, son 6 aydır Bellapais Manastırı’nın ışıklarını yanmadığını ve binanın tüm elektrik tesisatının sil baştan yapılması gerektiğini biliyor muydunuz? Her gün binlerce turistin ziyaret ettiği bu tarihi mekan bakanlığın ilgisine muhtaç durumda!

Sayın Fikret ÇAVUŞOĞLU, CAS konusundaki açıklamaları niye sadece parti gazetesine yaptınız da diğer medya kuruluşlarına yapmadınız tartışma konusu oldu diye duyduk. Kamuoyu bu konuda çok sayıda sorunun cevabını bekliyor!

Sayın Mustafa ALTUĞ, devlet elini uzatmayınca çalışanların geriye dönük maaşlarını ödemek için bankaya borçlanmak zorunda kaldığınızı öğrendik. Borç yiğidin kamçısıdır da bakalım 22 milyonluk eski borç için nasıl bir çare üreteceksiniz!

Sayın Remzi GARDİYANOĞLU, 14 haftalık bebeklere kürtajın yasal hale gelmesi kamuoyunda da büyük infialle karşılandı ama yetkililer bu konuda sanırız kulaklarını kapattılar ve bu işten rant elde edecekler de bayram havasındalar…

Sayın Kamil KAYRAL, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı görevinizde kurumun itibarının geri geldiği ve en güvenilirler arasına girdiğini biliyor muydunuz? Emekli olduktan sonra umarız yeni ekip de sizin yolunuzu takip ederler…

Sayın Asil NADİR, Geçitkale Havaalanı istihdamları için ilanlar bölge halkında memnuniyetle karşılandı ancak bazı bakanlık yetkilileri burasının uçuşlara açılmasının imkansız olduğunu söylemeye başladılar. Hesabınızı iyi yaptınız mı?

Sayın Tuncer ARİFOĞLU, uzun bir zamandan sonra UBP’nin bölge toplantılarına katılmanız beraberinde çeşitli söylentilerin yapılmasını da getirdi. Bu arada Derviş beyi ön plana çıkarmanız bazı partililerin tepkisine neden oldu haberiniz olsun istedik!

Sayın Erhan ARIKLI, seçim yasasının değiştirilmesini öneren tasarınız siyasi çevrelerde özellikle de kaybedenler arasında memnuniyetle karşılandı diye duyduk. Bir çoğu seçilmek için dört gözle artık yasanın geçmesini bekleyecek…

Sayın Mustafa KIZILYÜREK, DP Güzelyurt İlçe Başkan adaylığı için yoğun kulisler yaptığınız gözleniyormuş. Bölge halkını büyük bir bölümü de başkanlığınıza sıcak baktığına göre o zaman şimdiden hayırlı olsun diyelim artık…

Sayın Rauf DENKTAŞ, İngiltere’de uluslar arası bir turizm şirketi açtığınızı ve pek yakında kurdela keseceğinizi öğrendik.  Ne varsa turizmde var değil mi, hayırlı ve uğurlu olsun, umarız ülke turizmine yansıması da bol olur…

Sayın Günay KİBRİT, sadece şikayet ederek ne yazık ki ülkemizdeki engelli insanlarımızın sorunlarına çözüm bulunmuyor. Binlerce mağdur insan dernekten çok da ses getirici eylemler ve etkinlikler bekliyor!

Sayın Aslan BIÇAKLI, asgari ücretlere itiraz etmekten hiç vazgeçmeyeceksiniz değil mi? İş insanları buna bile isyan ederken ücretin daha fazla yükseltilmesinin imkan ve ihtimali de ortadan kalkmış oluyor. Yine de denemekten bedava elbette!

Sayın Erçin TEKAKPINAR, müşavirlik günlerinin ilk icraatını berberinizi değiştirerek yapmışsınız. Yeni bir saç ve sakal modeli üzerine çalışıldığını duyduk, umarız yolda görürsek tanırız değil mi?

Sayın Biray DELİCEIRMAK, Antalya’daki muhteşem skordan sonra zevkten altıgen olduğunuz konuşuluyor. Bu arada yeni Japon harikası ile tanışmak için yakında İstanbul’a uçacağınızı da duyduk bu ne büyük hayranlık böyle!

Sayın Aysu Basri AKTER, BRT’de bir spor kanalının olmaması en büyük eksikliklerden birisiydi onu da siz tamamladınız tebrik ederiz. Bu arada spor servisindeki arkadaşlar birkaç çalışan takviyesi istiyor bilesiniz…