Dünyanın belkide en büyük sorunlarından biri olan enerji, birçok bilimsel ve mühendislik çalışmalarla, yönetimlerin ayırdığı bütçe ve desteklerle, ekolojiyi alt üst eden fosil yakıtlardan kurtulma çabası ve emeği var güçü ile sürmekte. Yenilenebilir enerji kaynaklara hızla geçen medeniyetler, bu konuda çok kararlı bir biçimde ilerliyor. Güneş panelleri, rüzgar ve su tribünleri ve fosil yakıt yerine Elektirik tüketen ulaşım araçları.
       * * *
      Akıl yolu ile yürütülen bu uğraşlar ve yüksek mühendislik bilimi,  dünyayı ekolojik olarak yenilemeye çalışıyor. Eş zamanlı olarak ise petrol baronları, müdahale edemedikleri yönetimleri endişe ile izlerken, halen o bilince varamamış yönetimleri ise sıkı bir şekilde elde tutmaya devam ediyorlar.
      * * *
     Bizim ülkemizde ise enerji problemleri her zaman sıkıntı ile varlığını sürdürürken, bizi aydınlığa taşıyacağını idda edenlerin karanlığında ilerlemekte devam ediyoruz halen. Üstelik ülkemizin doğal şartları yenilenebilir enerjiye bu kadar uygunken yine çıkar odaklarının, sermaye yandaşlığı yüzünden hiçbir şekilde ilerleme kaydedilemiyor.
     * * *
    Bölünmüş adanın diğer tarafında ise yenilene bilir enerji konusunda çok iyi yol kat edilmiş. Devletin bu konuda ki çalışmaları, uluslararası camiayla da fikir alışverişi yaparak çok iyi bir ivme kazanmış durumda.
Devlet teşvik çalışmaları ve bu yeni enerji sistemlerini kulanmaya iten mali destekler gün geçtikçe artıyor.
      * * *
     Peki biz ne yapıyoruz az uz değil, rejim partilerinin kurduğu saadet zincirleri ile el ele tutuştuk karanlıkta geleceğe yürüyoruz…….

       Behiç Anibal…