Önce emekçiyi, yorgun, ezilen, yalnızca bir şirket kapitali olarak görülen, yaşamak için en zor şartlara itilen, sanki lütfenle ekmek verirmiş gibi, el pençe divan durdurulan emekçi, teri dışarı, tüm umutları tükenirken bir bir, göz yaşı içeri dökülen emekçi. Önce sistemin kendisinin omuzlarına bindirilip de, yinede değersizleştiren emekçi, çöksün istiyorlar dizleri üzerine.
* * *
Karşılarında, eller önde kenetli, başlar yerde dursun istedikleri emekçi eğme başını, şartlar çetin ve zor, ancak bilmelisin ki sen başın dik durdukça, onlar tören alayları ile uğurlanıp gidenler ve de yine tören alayları ile karşılananlar, işte bu koca koca adamlar gidip orada elleri önde kenetli, başları yerde sorulan her soruya, kendilerine söylenen her kelimeye ‘’ peki efendim’’ çekenlerdir.
* * *
İşte bu kadar, esir işte bu kadar aciz, işte bu kadar yoklar, bu olmayanların, hatta seçilmiş bile olmayanların, karşısında sen lütufsun onlara, sen onların belkide tek tutunacağı dalsın. Halklar olarak bu güne kadar yapmış olduklarımız ve ya yapmadıklarımız ile bunu tam da bu şekilde hak ediyoruz.
* * *
Bu kadar sömürülen halklar, öyle bir vakit ki artık, sussak ölüm, konuşsak umut var. Yaşam kimseye hediye edilmesi için sizde değil, o zaten sizin ve onu hak eden emeğinizle var olmak için. Bizi bu kaosa düşüren ve bu yaşadıklarımızı, haklı gösteren ne varsa yaptığımız yapmayalım, ne varsa yapmadığımız onu yapalım.
* * *
Bir olamazsak, birlik olmazsak görünmeyen prangalar ile esir olmaya devam edeceğiz. İşte bak yine gittiler tören alayları ile koca koca adamlar ve yine karşılanacaklar tören alayları ile ne ile gelecekler biliyor musun? Sana bana bişey yok artık, sermayedara daha çok köle olarak gelecekler, el pence durmuşlukla gelecekler, belki de en ufak fikirleri bile olmadığı konulara peki efendim diyerek gelecekler.
* * *
Senin yine alım gücün sıfır, sağlığın sıfır, eğitimin kalitesiz, yolların ölüm tuzağı, vergilerinle ödenen milyonlarca liraya ve de senden alınan bir ton faturaya rağmen elektriksiz, karaltılan geleceği gibi çocuklarının, karanlık ve terkedilmiş bir halksın sen.
* * *

Senin tek borcun çocuğunadır, aydınlık bir gelecek senin tek ödeme şeklindir. Ya bir olup emek çatısı altında birleşeceğiz, ya bin olup bir bir bizi avlamalarını izleyeceğiz sıra bize gelene dek.
* * *
Artık siyasilere yok bir sözüm, zaten olsada yok bir kulan dinleyecek sözü….

Behiç Anibal…