Dünya kendini artık değiştirmeye başladı, özelikle insanlığın doğa yıkımı bu değişimi hızlandırmaya devam ediyor. Doğayı o kadar korkunç talan ettik ki, yenilenemeyen doğa değişime gitmek zorunda. Bu durum aslında dünyamızın en az bizler kadar canlı olduğunun isbatı, nasıl ki bizde zamana yenilip değişimi tüm bedenimizde, enerjimizde ve hatta nefesimizde hissederiz, yenilenemeyen beden değişime uğrar dünyamızda öyle, hele ki dış faktörler eklenince bu süreç daha bir hızlanır.
* * *
Bunu görüp anlayan ülkeler ki bunu ekoloji için yoğun mücadele edenler sayesinde oldu, artık tüm ülkeyi ekolojik sisteme uyumlu ve hatta onu yenilemek için de mücadele etmeye başladılar. Ve bunu bilim ve ilmin artı mühendisliğin ışığında daha da ileri taşımak için çırpınıyorlar. Fosil yakıtlardan kurtulmak, yenilenebilir enerjiye yönelmek, tüm sosyal hayatta kulanınan günlük ne varsa doğaya uyumluluğunu sağlamak, doğa talanına ulta bir baskı ile dur demek bunlardan bir kaçı.
* * *
Peki niye bunca çaba? Çünkü bu gidişatla yaşama alanları tüm varlıklar için tehdit unsuru olmaya devam ediyor, dünyamız gün geçtikçe tükeniyor ve en ilgi çeken kısmı, dünyanın belirli periyotlarında bir yer küre hareketi ile tüm iklimleri altüst edip değişmesi. Ki bunu dini lahitler kıyamet günü ile atlandırır. İşte bu süreci olabildiğine kazanabilmek için doğaya dönüş hızlandırıldı.
* * *
Sevgili okur, peki biz yapıyoruz? Sermayedarlara peşkeş çekilen bu oda yarasının doğası katledilirken ne yapıyoruz? İzliyoruz sanki hiç bir şey olumuyormuş gibi devam ediyoruz. Dağlarımız delik deşik, deniz kıylarımız ultra zenginlerin egemenliğinde, sanki çok gerekli gibi denizlerimizin ekolojisini de katleden avlanmalara bile ses çıkarmıyoruz.
* * *
Bu talanı durdurmaya mecburuz, bu vurdum duymazlığı bırakıp sermayedarların hizmetlisi haline gelmiş, rejim partilerini devirip bilimin yolunda ilerleyerek doğamızı çekip almalıyız elerinden. Bu güzel adanın o güzel dokusunun bize ihtiyacı var, o bizim evimiz, nefesimiz, yolumuz, bedenimiz izin vermeyin bu rejim partnerinin bu güzel adayı elimizden almalarına, vaatlerine değil bunca yıl ne yaptıklarına bakın…..

Behiç Anibal