Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılarla çıkan silahlı çatışmalarda, son 24 saatte Ukraynalı 6 askerin yaşamını yitirdiği, 10 askerin ise yaralandığı bildirildi.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulundan yapılan açıklamada, taraflar arasında ateşkes ilan edilmesine rağmen, ayrılıkçıların son 24 saatte 37 kez ateşkesi ihlal ettiği kaydedildi. Ayrılıkçıların, Ukrayna askerlerinin konuşlandırıldığı noktalara saldırı düzenlemesi sonucu, son 24 saatte 6 askerin yaşamını yitirdiğini, 10 askerin ise yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, ayrılıkçıların son 24 saatte Granitnoe, Nikolayevka, Starognatovka, Pavlopol, Slavyanoserbsk, Novoaydarovsk ve Popastnaya kasabalarına silahlı saldırılar düzenlediği ifade edilirken, Donetsk havaalanı ile Luhansk ve Donetsk arasındaki demiryolu ve karayolu güzergahında yerleşmesinden dolayı stratejik önem taşıyan Debaltsevo kasabası yakınında Ukrayna askerilerinin konuşlandırıldığı noktaların ayrılıkçıların yoğun saldırılarına maruz kaldığı ve kasabanın ayrılıkçıların bir kaç defa silahlı saldırılarına uğradığı vurgulandı. Açıklamada, ordu birliklerinin ayrılıkçıların saldırılarını püskürttüğü ve Donetsk havaalanı ile Debaltsevo kasabasının kontrolünü ellerinde tuttuğu kaydedildi.

Yerel kaynaklar, Debaltsevo'ya giden karayolu ve demiryolu köprüsüne mayın döşenmesinden dolayı, kasabaya sadece Enakievo tarafından yaya olarak gitmenin mümkün olduğunu dile getirirken, kasaba yakınında her iki tarafın da silahlı birliklerinin yoğun olarak yığılmış olduğunu ve taraflar arasında söz konusu kasabayı kendi kontrollerine almak için sık sık silahlı çatışmaların meydana geldiğini ifade ediyor.

Taraflar arasında ateşkes ilan edilmesine rağmen, sık sık silahlı çatışmalar meydana gelirken, taraflar da bu ateşkes ihlallerinde birbirlerini suçluyor.

POROŞENKO: “TERÖRİSTLERİN ELİNDE REHİNE OLARAK TUTULAN 25 ASKER KURTARILDI”

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, teröristlerin elinde rehine olarak tutulan 25 askerin kurtarıldığını belirtti.

Poroşenko, sosyal paylaşım ağı üzerinden yaptığı açıklamada, ülkenin doğusundaki teröristlerin elinde tutuklu bulunan 25 askerin, teröristlerle yapılan rehinelerin değişimi anlaşması çerçevesinde kurtarıldığını belirtti.

Poroşenko, “Snejnoe kasabasında rehine olarak tutulan 25 asker serbest bırakıldı" ifadesini kullandı. 
Editör: TE Bilisim