Tunus'un Tatavin ili ve Ben Gardane kentindeki kamu ve özel kurum ile kuruluşların genel greve girdiği bildirildi.

Tunus Genel İşçi Birliği Tatavin ve Ben Gardane bölge ofislerinden yapılan ayrı yazılı açıklamalarda, Tunus-Libya sınırında hükümetin Ra'sCedir Sınır Kapısı'ndan giriş ve çıkışlarında yabancılardan harç istemesini protesto etmek için 8 Şubat'ta düzenlenen ve 1 kişinin öldürüldüğü olaylarına tepki olarak Tatavin ilinin tümünde ve Medenin iline bağlı Ben Gardane ilçesinde, hastane ve eczaneler dışında bütün kamu ve özel kurum ile kuruluşlarının genel greve girdiği belirtildi.

Tatavin ve Ben Gardane kentlerin merkezlerinden sabah saatinde başlayan yürüyüşe katılan onlarca gösterici hükümetin söz konusu uygulamasını protesto etti.

Tunus Genel İşçi Birliği Ben Gardane Bölge Ofisi Sorumlusu El-Muhsin eş-Şuheyb ofisin önünde yaptığı konuşmada, hükümeti, "Sınırda kalan Ben Gardane'de kalkınmayı sağlayarak, buna benzer kararlardan vazgeçmeye" çağırdı.

Tatavin Valisi Sabir el-Mednini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Burada yapılan protestoları anlayışla karşılıyoruz. Yarın bir bakanlık heyeti ili ziyaret edecek" şeklinde konuştu.

Nahda Hareketi Partisi Milletvekili El-Hıdır Bi'l-Huveyşat, "Hükümet bu tür uygulamalardan vazgeçmesi gerekiyor. Biz de bunun için uğraşıyoruz zira bu uygulamanın işadamlarını zor durumda bıraktığını yakinen biliyoruz" diye konuştu.

Tunus, Ekim 2014'ten bu yana Ra'sCedir Sınır Kapısı'nı kullanan yabancılardan (Libyalılar da dahil) harç almaya başlamış, Libya da ülkeye giriş çıkışlarda Tunuslulara aynı şekilde vergi uygulanması yoluna gitmişti. Bu durum, iki ülke arasındaki ticareti olumsuz etkilemişti.

Ra'sCedir Sınır Kapısı'ndan giriş çıkışlarda yabancılara uygulanan harcın kaldırılması için oturma eylemi düzenlemek isteyen bir grubun, Tatavin kentine bağlı Zehibe beldesindeki çatışmada SabirMelyan isimli bir kişinin öldürülmesi üzerine güvenlik güçlerinin olduğu bölgeye taş atmaya başlamış, polisin müdahalesi sırasında gözünden yaralanan bir genç ise hastaneye kaldırılmıştı. 
Editör: TE Bilisim