Suudi prenslerinden Halid bin Ferhan bin Abdulaziz Al Suud, geçen hafta Suudi krallığından ayrılmıştı. Kendisiyle aynı görüşte olan diğer prenslere de 'Allah'ın rızasını gözeterek' sessizliklerini bozma çağrısında bulunan Prens Halid bin Ferhan, Suud ailesinden ayrıldığını onur duyarak açıkladığını ifade etti. Prens Ferhan'ın dün de Suudi yönetimi ile ilgili şu çarpıcı açıklamalarda bulundu:

AYKIRI SESLER HAPSE ATILIYOR

* Suudi Arabistan'da ülkenin zenginliği Kraliyet ailesi ve az sayıdaki aile üyelerinin hizmetine verilmiştir. Onlar diğer ülkelerdeki gibi halkın meşru taleplerini bile duymuyorlar.
* Suudi yetkililer Arap devrimlerinden korkuyorlar. Onlar, Arap devrimlerine cevap olarak geleneksel şekilde baskı, şiddet, keyfi tutuklamalar yapıyorlar.
* Muhalif sesler fikir özgürlüğüne ilişkin suç olarak görülüyor. Bu vakalarda delil uyduruyorlar ve bir avukat bulundurmaya da izin vermiyorlar.

YOLSUZLUK DİZBOYU

* Sadece yurt içinde olanlara değil, yurt dışında olanlara da tehdit söz konusudur.
* Washington tarafından Riyad'a bir eleştiri gelmez. ABD yönetimi ve Suudi Arabistan liderleri arasında uzun bir tarihsel bağ var. Onların bölgede ortak bir siyasi, ekonomik ve özellikle askeri çıkarları var. Rejim devrilebilir korkusuyla Suudi liderler ve ABD yönetimi arasında sürekli bir işbirliği gelişiyor.
* İdari, siyasi ve mali yapılarda Kraliyetin her alanında çok büyük yolsuzluklar söz konusudur. Yolsuzluk devlet yapısının tümüne nüfuz etmiştir. Tüm yetkililer, en düşüğünden en yükseğine kadar iş yapmak için rüşvet almayı, vermeyi öğrenmişler.

KENDİLERİNE ZENGİNLER

Prens Halid, dünyanın en zengin kişileri listesinde bulunan Prens Velid'i hedef göstererek Kraliyet ailesinin ülke zenginliklerini sadece kendi çıkarları için kullandığını söylüyor. 
Editör: TE Bilisim