Çin'de kuş gribinin yeni türü "H7N9" virüsünden ölen sayısı 9'a yükseldi.

Ülkenin doğusundaki Anhui ve Ciangsu eyaletlerinde grip nedeniyle tedavi altında olan 2 kişinin daha hayatını kaybettiği duyuruldu.

Çin'in Şanghay kenti ve komşu eyaletleri Anhui, Cıciang ve Ciangsu'da H7N9 virüsü bulaşanların sayısının 28'e ulaştığı ve ülkede henüz bu bölgelerin dışında vaka tespit edilmediği aktarıldı.

Yetkililer, H7N9 virüsü ile mücadelede Çin Sağlık ve Aile Planlaması Komitesi ile Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) işbirliği içerisinde olduğunu belirtti.

Hastalığa yakalanan 28 kişi ile yakın temasta bulunanlarda halen virüs belirtisi gözlemlenmediği ve H7N9'un insandan insana geçme özelliği taşımadığı vurgulanıyor.

Çin'de şimdiye kadar Şanghay'da 5, Ciangsu'da 2, Cıciang'da ve Anhui'de birer kişi olmak üzere 9 kişi, kuş gribi nedeniyle hayatını kaybetti.

Yüksek ateş ve şiddetli öksürükle başlayan hastalık, daha sonra zatürreye çeviriyor. DSÖ, insanlarda yeni görülen bu kuş gribi hakkında bilgilerin sınırlı olduğunu ve hastalığa yakalananların genelde solunum güçlüğü çektiğini ifade ediyor.

Editör: TE Bilisim