Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Atina'nın sert bir müzakere sürecinin ortasında bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile bir araya gelen Başbakan Çipras, görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'ın Avrupalı ortaklarıyla yaptığı müzakerelerin kritik ve hassas bir noktasında bulunduğunu ve hükümetin ileriye doğru adım atmaya imkan verecek tekliflerini sunduğunu belirten Başbakan Çipras, "Sert bir müzakere sürecinin ortasındayız. Beklemediğimiz bir şey olmadı. Her şeyi bekliyorduk, sert tavrı da güçlükleri de" diye konuştu.

Ülkedeki vatanseverlik, ümit ve olumlu ortamın hükümete çok yardımcı olduğunu kaydeden Çipras, Avrupa'da Yunanistan'ın haklı taleplerini destekleyen gösteriler ve Avrupalı liderlerin Yunan taleplerine karşı izledikleri olumlu tavrın önemine değindi.

Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas da gelişmeleri izlediğini ve güçlükleri gördüğünü belirterek Avrupa'nın en önemli tarihi dönemlerinden birini yaşadığını söyledi. Papulyas, hükümetin çözüm yönündeki çabalarının olumlu sonuç vermesi ümidini de dile getirerek bunun Yunan halkı için önemli olduğunu kaydetti.

Avro Grubu, yeni Yunan hükümetiyle sürdürülen müzakerelerde uzlaşma sağlanamaması üzerine önceki gün yaptığı açıklamada, Yunanistan ile yeni bir anlaşmanın müzakere edilmesi için, Atina'nın mevcut kalkınma programının uzatılması talebinde bulunması gerektiğini belirterek bunun için Yunanistan'a 5 gün süre tanımıştı.

Yunanistan'ın, Avrupalı ortaklarıyla borç konusunda yeni bir anlaşma sağlanmasına yönelik müzakerelerle ilgili zaman kazanmak için, bazı koşullar temelinde mevcut kalkınma programının 6 ay uzatılması talebinde bulunmayı bugün resmi olarak kabul etmesi bekleniyor. 
Editör: TE Bilisim