Geçen yılın kasım ayında kayak yaparken geçirdiği kaza sonrasında komaya giren eski Formula 1 sürücüsü Michael Schumacher'in, kazadan 12 gün önce İspanya'nın Sevilla kentinde kiralık bir arabayla kazaya karıştığı ortaya çıktı.

İspanyol haber ajansı EFE'nin mahkeme kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, Schumacher, 17 Kasım'da, Sevilla'nın Bormujos ilçesinde, geçiş üstünlüğü kuralına uymayarak bir motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle düşerek bileği kırılan sürücü, avukatı aracılığıyla hastane ve kazayla ilgili özel masraflarının karşılanması için Alman pilot, araba kiralama şirketi ve sigorta firması hakkında suç duyurusunda bulundu.

Schumacher ve karşı tarafın mahkemeye çağrılmasına gerek kalmaksızın anlaşma sağlanacağı ve davanın kapanma olasılığının yüksek olduğu öne sürüldü.

Schumacher, 29 Aralık 2013 tarihinde Fransa Alpleri'nde kayak yaparken düşerek başını kayaya çarpması sonucu ağır yaralanmış ve Grenoble Hastanesi'nde ameliyat edilmişti. Halen aynı hastanede tedavi altında bulunan Schumacher'e ocak ayı sonunda verilen narkoz azaltılmış ve yapay komadan uyandırılma sürecine geçilmişti. 
Editör: TE Bilisim