Rusya Silahlı Kuvvetler Başkan Yardımcısı, General Sergey Ivanov’un, Rum Savunma Bakanı Dimitris İliadis ile dün bir araya geldi. Ivanov ile İliadis iki ülke arasındaki savunma işbirliğini mükemmel olarak nitelendirdi.

Ivanov’un, Rusya’nın Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik desteğini aynı zamanda Moskova’nın Rum kesimiyle olan işbirliğini güçlendirme isteğini dile getirdiğini yazan Haravgi, yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki geleneksel dostane bağların teyit edildiğini kaydetti.

Gerek “Sovyetler Birliği”, gerekse Rusya’nın, Rum kesimini ezelden beridir her aşamada ve her zor durumda desteklediğini anlatan İliadis ise, tek yanlı olarak ilan edilen “Münhasır Ekonomik Bölge’deki” gelişmelere değindi ve Rum kesiminin, Türkiye’nin ileri sürülen tehditleri ve tahriklerine rağmen; egemenlik haklarını Uluslararası Deniz Hukukuna bağlı bir şekilde icra etmeye devam edeceğini savundu.

Haberde, İliadis ile Ivanov’un, iki ülkenin savunma bakanlıklarının ilişkilerini gözden geçirdikleri ve iki ülke arasındaki savunma işbirliğini mükemmel olarak nitelendirdikleri de belirtildi. 
Editör: TE Bilisim