ABD'li ünlü aktör Robin Williams California'daki evinde ölü bulundu. 63 yaşındaki aktörün intihar etmiş olabileceği belirtiliyor. Marin County polisi, öğle saatlerinde aldığı bir acil durum ihbarıyla eve geldiğinde Robin Williams'ın cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.
Williams, Ölü Ozanlar Derneği ve Günaydın Vietnam gibi filmleriyle ün kazanmıştı. Son olarak Temmuz ayında Los Angeles Times gazetesi aktörün tedavisinde 'ince ayar' yapmak üzere kısa süreliğine rehabilitasyon merkezine gideceğini yazmıştı. Polisten yapılan açıklamada, "Yetkililer Williams'ın kendisini asarak intihar ettiğini düşünüyor. Ancak kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için incelenmelerin tamamlanması beklenmeli" denildi.

ROBİN WİLLİAMS KİMDİR?

Robin Williams Chicago, Illinois'de dogdu. Annesi Laura McLaurin, (1920-2001) babasi da Robert Fitzgerald Williams'di. Üniversitede siyaset Bilimi okuyan Williams, mezun olduktan sonra gece kulüplerinde gösteriler yaptı. Buradan da sinema sektörüne geçti.

1987'de çevirdiği Günaydın Vietnam filminde bir Ordu radyo muhabirini canlandırdığı rolüyle ün kazandı.

Yalnız komedi filmleriyle değil, drama dalında da başarılar elde etti. 1997 yılında Empire Magazine dergisince gelmiş geçmiş en yetenekli 100 aktör arasına dahil edilerek 63. sırada yer aldı. Entertainment Weekly tarafından yaşayan en komik adam seçildi. Williams sahne hayatı boyunca bir Oscar, iki Emmy, altı Altın Küre, altı Grammy ve iki Sinema Oyuncuları Derneği ödülüne layık görülmüştür.

Sanatçı halen San Fransisco'da bulunan Rubicon Restaurant'ı, Robert de Niro ile birlikte işletmektedir. Hobileri arasında bisiklet sürmek ve Rugby oynamak bulunmaktadır.

İlk eşi Valerie Velardi'den bir, ikinci eşi Marsha Garces Williams'den ise iki çocuğu bulunan Williams, 2011'den beri Susan Schneider ile evlidir.

Williams, 11 Ağustos 2014'te Kaliforniya'daki evinde ölü bulundu. Emniyet güçleri Robin Williams'ın intihar ettiğinden şüpheleniyor.

PARLAK GEÇMİŞİ

1951 yılında Chicago'da doğan Williams daha lisedeyken tiyatro kulübüne katıldı. Ardından ABD'nin prestijli sanat okulu Julliard'a kabul edilen Williams'a oradaki öğretmenleri komediye yönelmesini tavsiye etti.
Robin Williams'ın ilk çıkışıu 1970'lerde televizyon dizisi Mork ve Mindy'de canlandırdığı uzaylı karakteriyle oldu.
Rollerinin büyük kısmı komedi ağırlıklı olsa da Williams'a Oscar ödülünü getiren rol, 1998 yapımı Can Dostum /Good Will Hunting) filmindeki psikolog rolü olmuştu.
ABD'li komedyen Steve Martin, Robin Williams'ın ölüm haberinin gelmesinin ardından Twitter hesabından bir mesaj paylaştı ve "Robim Williams'ı kaybettiğimiz için büyük bir şoktayım. Onurlu insan, büyük yetenek, sahne arkadaşım, içten bir ruh" dedi. 
Editör: TE Bilisim