Mekanlarda kullanılan bazı renkler, kimilerine huzur, ilham; kimilerine de tembellik ve sıkıntı verebiliyor.

Moralinizi bozuk, kendinizi sinirli ya da tembel hissediyorsanız etrafınızdaki renkleri de göz önüne almanız gerektiğini belirten Selçuk Üniversitesi (SÜ) Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mete Sezgin, “Kırmızının dikkat çekici renk olduğunu biliyoruz. Ancak bunun yanında kanın akışını harekete geçirme ve hırçınlığı temsil etme gibi özelliği de var.

Turuncunun ise rahatlatma özelliği var. Ayrıca sayıca kalabalık gösterme gibi bir etkisi olduğundan, genelde kafelerde kullanılır.

Gri ise durağanlığı temsil eder. Yaratıcılığı öldüren renktir. Yollar, dikkat dağınıklığı oluşturmamak ve kazalara sebebiyet vermemek için rengarenk değil de gri tonlarındadır.

Levhalar için aynı şey geçerli değil. Uyarı levhaları, dikkati çekmesi açısından kırmızıdır. Bilgi verici levhalar mavidir. Çünkü mavinin bilgi aşılama özelliği vardır. Bunun yanında, sinir sistemini yumuşatır ve sakinlik verir.

Yeşil, rahatlığı, huzuru temsil eder. Beyaz renkli ortamlarda ise bireyler daha yavaş hareket eder. Zaten beyaz, saflık, temizlik ve rahatlığı temsil ettiği için bireyler bu ortamlarda kendini daha huzurlu hisseder.” diyor. 
Editör: TE Bilisim