Dün serbest kaldıktan sonra Amerika'ya dönen rahip Andrew Craig Brunson, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelerek basın toplantısı düzenlediler.

ÖNÜNDE DİZ ÇÖKTÜ

İkili açıklamanın ardından Brunson, Trump'ın önünde diz çökerek, elini ABD Başkanı'nın omzuna koydu. Dua eden rahip, Trump'ı kutsadı.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'de 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılması sonrası serbest bırakılan ve ülkesine dönen Amerikalı pastör Andrew Brunson'ı Beyaz Saray'da ağırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir kez daha teşekkür eden Trump, Brunson'ın serbest bırakılmasının Türkiye ile ilişkileri açısından atılmış "harika bir adım" olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Türk halkına da teşekkür eden Trump, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bence bu ilişkilerimizde büyük bir adım olacak. Yaşananlardan dolayı birkaç aydır Türkiye'yle ilişkilerimiz gergindi. Burada şimdi kimseyi suçlamayacağım. Birşey söylemeyeceğim.

"Sadece şunu belirtmek istiyorum: Türkiye'yle ilişkimiz mükemmel olabilir ve olan da bu yönde atılmış harika bir adım. Türkiye'yle harika bir ilişkimiz olacağını biliyorum.

"Türkiye'ye karşı tavrımız çok sertti. Kesinlikle hiçbir anlaşma yapmadık. Doğruyu söylemek gerekirse yapılan tek anlaşma, ona da anlaşma dersiniz, psikolojik bir anlaşmadır. Türkiye hakkında bugünkü hislerimiz dünden çok farklı. Türkiye'ye çok daha yakın olabileceğimizi düşünüyorum. Belki de çok çok iyi bir ilişkimiz olacak."

Editör: TE Bilisim