Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, 99 yaşındaki Prens Philip'in hayatını kaybettiği açıklandı.

Buckingham Sarayı, Prens Philip'in ölümünü "Majesteleri bu sabah Windsor Kalesi'nde huzur içinde vefat etti" ifadeleriyle bildirdi. 

Açıklamanın ardından Buckingham Sarayı'nda bayraklar yarıya indirildi.

2. Elizabeth'in eşi Prens Philip, geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılmıştı.

Edinburgh Dükü olan Prens Philip Mountbatten, doğumunun ardından  Yunanistan ve Danimarka Prensi unvanı almıştı. Armasında halen Yunanistan bayrağı ve Danimarka Kraliyet Bayrağı bulunmaktadır.

KRALİÇE SEKİZ GÜN YAS TUTACAK

Kraliçe Elizabeth, Birleşik Krallık gelenekleri gereği Windsor Kalesi arazisindeki Frogmore Bahçeleri'ne gömülmesi beklenen Prens Philip için 'sekiz günlük yas dönemine' girecek.

Kraliçe, yas sürecinde Covid kısıtlamaları bile olsa herhangi bir görev yapmayacak, kanunlara 'Kraliyet Onayı' verilmeyecek ve devlet işleri de duraklatılacak.

Bu sekiz günlük yasın ardından, 30 gün daha resmi Kraliyet Yasının devam etmesi bekleniyor.

BAŞBAKAN JOHNSON: SAYISIZ GENCE İLHAM OLDU

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Prens Philip'in ölümünün ardından açıklamalarda bulundu.Downing Street'te konuşan Johnson, Prens Philip'in sayısız gencin hayatına ilham verdiğini söylerken Edinburgh Dükü'ne saygı duruşunda bulundu.

Johnson, "Bugün Kraliçe ile yas tutuyoruz, ona ve tüm ailesine başsağlığı diliyoruz ve Edinburgh Dükü Prens Philip'in olağanüstü hayatı ve çalışmaları için bir millet ve krallık olarak teşekkür ediyoruz" dedi.

Başbakan Johnson, Dük'ün ölüm haberini "büyük bir üzüntüyle" aldığını söylerken, "Prens Philip, Birleşik Krallık'ta, İngiliz Milletler Topluluğu'nda ve dünyanın her yerindeki nesillerin sevgisini kazandı" dedi.

Editör: TE Bilisim