Şinhua ajansının Pekin Belediyesi Çevre Koruma Enstitüsü'ne dayandırarak verdiği haberde, hava kirliliğini azaltmak için Pekin'de 6 bölgede kömür kullanımının yasaklanacağı kaydedildi.

Pekin'deki hava kirliliğini azaltmak için hükümetin çalışma planlarının bir parçası olarak kömür kullanımının yerine temiz enerji olarak nitelendirilen elektrik ve doğalgazın alacağı kaydedildi.

Resmi istatistiklere göre, 2012'de Pekin'in kömür kullanımı enerji tüketiminin yüzde 25,4'ünü oluşturduğu belirtilerek bu rakamın 2017'de yüzde 10'un altına düşmesinin beklendiği açıklandı.

Yağ yakıt, petrokok, yanıcı atık ve biyokütle yakıt gibi havada yüksek kirlilik oluşturan yakıtların da yasaklanacağı aktarıldı.

Uluslararası Bilimler Akademisi tarafından yapılan açıklamada, Çin'in kuzey bölgelerinde kömür kullanımına bağlı hava kirliliği nedeniyle ömrün ortalama 5,5 kısaldığı belirtilmişti.

Çin Sosyal Bilimler ve Ekonomi Stratejisi Ulusal Akademisi'nin raporuna göre, Pekin, kötüleşen hava kirliliği nedeniyle yaşanabilirlik seviyesi açısından Çin'deki 294 şehir arasında 41'inci sırada yer alıyor.
Editör: TE Bilisim