Pakistan Ulusal Afet Yönetimi İdaresi ile birlikte bölgeye gelen Tuğgeneral Vahid Hüseyin, basına yaptığı açıklamada depremin en şiddetli hissedildiği Avaran'da depremden etkilenenlerin sayısının 300 bini bulabileceğini belirtti.

AA'ya konuşan Belucistan Valilik sözcüsü Can Muhammed Buledi, depremin ardından başlatılan kurtarma çalışmalarında şimdiye kadar 45 cesedin çıkarıldığını söyledi. Durumları ciddi çok sayıda yaralı bulunması nedeniyle ölü sayısının daha da artabileceğine işaret eden Buledi, Avaran, Pasni ve Dalbadin'in depremden en çok etkilenen bölgeler olduğunu belirtti. Buledi, her üç bölgedeki hastanelerde acil durum ilan edildiğini ve kurtarma görevlilerinin sevk edildiğini kaydetti.

AA'ya konuşan Avaran Komiser Yardımcısı Abdürreşid Baloch, sadece Avaran'dan 6 ceset çıkarıldığını, enkaz altında mahsur kalan çok sayıda kişinin çıkarılması için bölgeye kurtarma ekiplerinin yola çıktığını belirtti.

Pekçok binanın ve evin ağır veya kısmen hasar gördüğü Pasni'de en az 4 yaralı bulunduğu bildirildi.

İç Hizmet Hakla İlişkiler kurumundan yapılan açıklamada, yerel yönetimlerin deprem nedeniyle ortaya çıkan sorunlarla başetemede güçlük çekmeleri nedeniyle depremden etkilenen bölgelere helikopterler desteğindeki askeri timler sevk edildiği belirtildi. Açıklamada, 200 kadar asker ile korucu gücüne bağlıpersonelin kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak üzere Avaran ve Pasni'ye gönderildiği kaydedildi.

Depremin, hasar gören bölgelerle iletişimi zorlaştırması kurtarma görevlileriyle hükümet yetkililerinin meydana gelen yıkımın büyüklüğünü değerlendirmesini güçleştiriyor.

Yerel saatle 16.25'te meydana gelen, merkez üssü İran sınırındaki Dalbadin olan depremin ardından Karaçi, Haydarabad, Kuetta, Huzdar ve Sindh eyaletinin birçok kesimlerinde yer sarsıntıları hissedilmesine yol açtı

Pakistanlı yerel yetkililerce ilk yapılan açıklamada depremin 7,7 büyüklüğünde olduğu bildirilmiş ancak ABD Jeolojik Araştırma Merkezi depremin anlık büyüklüğünün 7,8 olarak ölçüldüğünü duyurmuştu. 
Editör: TE Bilisim