Yetkililer, Boko Haram örgütünün ideolojisinin çıktığı kent olarak bilinen Maiduguri'ye 75 kilometre mesafede yer alan Gajiram köyünde meydana gelen olayda, silahlı kişilerin yerel hükümet binası ve polis karakoluyla bir kliniği de ateş verdiklerini bildirdi.

Silahlı kişilerin açtığı ateşten, çalılık araziye kaçarak kurtulan Ngubdo Modu adlı bir meyve satıcısı, saldırının, Boko Haram örgütü militanlarınca misillemede bulunmak amacıyla düzenlenmiş olabileceğini söyledi. Bazı örgüt militanlarının, kimliklerinin, bölgede yasal yetkileri olmadığı halde bir çeşit sivil kolluk kuvveti gibi davranan Sivil Ortak Görev Gücü adlı örgüt tarafından polise verilmesinin ardından tutuklandığını anlatan Modu, saldırının bunun intikamını almak amacıyla düzenlenmiş olabileceğini belirtti.

Bölgede düzenlenen saldırıların polise bildirilmesinde, telefon hatlarının güvenlik güçlerince 3 aydan beri kesilmiş olması nedeniyle sık sık gecikmeler yaşanıyor. Telefon hatlarının çalışmaması, bölgeyi, Nijerya'da yaptığı kanlı eylemlerle adından sık sık söz ettiren Boko Haram örgütü için kolay hedef haline getiriyor.

Adının anlamı "Batı eğitimi dinden çıkmaktır" anlamına gelen Boko Haram örgütünün 2010 yılından beri düzenlediği saldırılarda 1700'ü aşkın kişi hayatını kaybetti. 
Editör: TE Bilisim