Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek gösterileri aralıksız sürüyor.

Mursi'nin evine yakın mesafede bulunan Rabiatu'l Adeviyye alanını dolduran onbinlerce gösterici, demokrasi sloganları atıp, Mısır bayraklarıyla alanı renklendirdiler.

Mısır anayasasının askıya alınması ve ülke tarihinde ilk kez seçimle gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden uzaklaştırılmasını kabul etmeyen grup, darbeden vazgeçilene kadar gösterilerini sürdüreceklerini açıkladı.

Göstericiler adına konuşan Şeyh Ebu Ahmed, ülke tarihinde seçimle göreve gelen tek cumhurbaşkanının Mursi olduğunu belirterek, devrimdeki kazanımlarının darbeyle geri alınmak istendiğini söyledi.

"Mursi'yi almadan eve dönmeyeceğiz" sloganları atan coşkulu kalabalığa hitap eden Ebu Ahmed, "Bugün yaklaşık 40 milyon insan meydanlarda Mursi'ye destek veriyor. Yarın bu rakamın iki katına çıkmasını, bu haksızlığa karşı sessiz kalmamasını istiyoruz. Halkın haklı davasına destek vermenin her Mısırlının görevidir. Cumhurbaşkanını biz seçtik, askerlere yedirmeyeceğiz" diye konuştu.

"NE TUTUKLAMALAR, NE DE DARAĞAÇLARI BİZİ YILDIRABİLİR"-

Yaklaşık 3 saat önce gözaltına alınan Mısır'ın simge isimlerinden Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konsey Başkanı Hayrat Şatır'ın eşi de halka hitaben yaptığı konuşmada, sadece kocası için değil Mısır'ın geleceği ve milli iradenin tecellisi için alana geldiğini belirterek, darbeyi yapanların dini ve vicdanının olmadığını ifade etti.

Kapılarını kırarak evlerine baskın yapan askeri güçlerin kocasına karşı kötü davrandıklarını anlatan Şatır'ın eşi, olayın vahşet boyutunda olduğunu söyledi.

Alanda toplanan Mursi destekçileri, darbeyi yapan es Sisi'ye seslenerek, "milli irademizi, özgürlüğümüzü ve hürriyetimizi geri istiyoruz" sloganı atıyor. Mısır için, İslam dini ve Mursi için alanlarda olduklarını belirten topluluk, Mursi'yi almadan meydanları terk etmeyeceklerini ifade ediyor.

Meydanda bulunan insanları ellerinde taşıdıkları Mısır bayrağı ve Mursi posterleriyle Mursi'ye desteklerini sürdürüyor. Alandaki göstericiler, "yılmadık", "geri dönüş yok", "Mursi'yi alıp gideceğiz", "Cumhurbaşkanı Mursi dönene kadar eylemlere devam edeceğiz", "Ne tutuklamalar, ne de darağaçları bizi yıldırabilir". "Mısır, askeri yönetime boyun eğmeyecektir" yazılı dövizler taşıyor.

"AA, canlı izliyor"

Anadolu Ajansı, Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından ülkedeki gelişmeleri başta Türkiye, ABD ve Avrupa olmak üzere dünyaya anında duyurmaya çalışıyor.

Adeviyye alanındaki gösterileri de internet sitesinden simultene çevri eşliğinde canlı yayınlayan AA, tüm gelişmeleri olduğu gibi kamuoyuna aktarıyor. Birçok basın kuruluşunun yayın yapması yasaklanan ülkede, diğer gazeteciler gözaltına alma tehlikesiyle karşı karşıya.

Adeviyye'deki göstericiler, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi'ye hitaben "Git, bizim cumhurbaşkanımız Muhammed Mursi" şeklinde slogan atıyor. Göstericiler, tankların karşısında gerekirse şehit olacaklarını belirterek, Sisi ve muhalefete tepki gösteriyor. 
Editör: TE Bilisim