Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, münhasır ekonomik bölgelerin (MEB) belirlenmesinde AB'nin ortak bir politika izlemesi gerek'' dedi.

Samaras, Atina'da düzenlenen Avrupa Halk Partisi toplantısındaki konuşmasında, AB'nin, MEB ile ilgili ortak bir politikasının bulunmadığını ifade ederek, bu konuda her ülkenin kendi başına hareket ettiğini söyledi.

Yunanistan'ın ve Güney Kıbrıs'ın petrollerinin ve doğalgazının, Avrupa'nın petrolleri ve doğalgazı olduğunu ifade eden Samaras, ''Avrupa, MEB'lerle ilgili ortak bir Avrupai politika konusunda ne zaman konuşacak? Bu, neden sadece benim ve benim ülkem için bir sorun olsun ki?'' diye konuştu.

Samaras, AB'de üye ülkeler arasında dış politika konusunda yeterli dayanışma bulunmadığını, bunun da ülkelerin dış ilişkilerinde sorun yarattığını belirterek Yunanistan'ın Türkiye ile ilişkilerini buna örnek olarak gösterdi.

İstanbul'da gerçekleştirilen Türk-Yunan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı çerçevesinde bir araya geldiği Başbakan Tayyip Erdoğan ile olan görüşmesinde bu konuda sıkıntı yaşadığını belirten Samaras, şunları kaydetti:

''Türkiye'de, Başbakan Sayın Erdoğan ile son derece olumlu ve yapıcı bir diyaloğum oldu. Tabii ki benim, onun söylediklerine cevap vermem lazım, o da aynı şekilde benim söylediklerime. Ve ben, onun söylediklerine cevap verirken, Avrupa olarak değil, Yunanistan olarak cevap veriyorum. Bu noktada da bir sorun var. Kıbrıs'tan hiç söz etmeyelim. Türk-Yunan sorunlarına ise hiç değinmeyelim.''

Yunanistan Başbakanı Samaras, AB'de dış politika konusunda üye ülkeler arasında daha fazla dayanışma olması gerektiğini belirterek, dış politikalardaki ortak noktalar birleştirilerek ortak bir tez oluşturulması durumunda dayanışmanın güçleneceğini ve Avrupa'nın tümüne yansıyan ortak bir kimya oluşacağını kaydetti. 
Editör: TE Bilisim