"Kadınların sudan yapıldığı" söylenir. Bu cümleyle kadınların yumşaklığı ve kırılganlığı da ifade edilir. Özensizlik ve bakımsızlık, vücutta çeşitli rahatsızlıklar görülmesine yol açar ve insanı endişeye sevk eder. Uzmanlar, kadınların kendilerinin sağlıklı olup olmadığını anlamak için 7 ipucu bulabileceklerini ileri sürdü. Günlük yaşamda bu belirtilere dikkat edilirse, kadınlar daha sağlıklı bir yaşama kavuşabilir.

1. Berrak idrar

İdrar renginin koyu kahverengi değil de, açık sarı renkte olması, vücudunuzda bulunan suyun yeterli ve böbreğinizin sağlıklı olduğunu gösteriyor. İdrarın tamamen renksiz olması ise vücutta fazla su bulunduğunu ve idrarla vücudun tuz ve elektrolit kaybettiğinin bir göstergesi.

2. Normal dışkı

Dışkının şekillerinin farklı farklı ve renklerinin de çeşitli çeşitli olmasına rağmen, kan içermemesi, sıvı ya da çok sert olmaması durumunda, sorun olmadığı anlaşılabilir. Düzenli ve sorunsuz bir şekilde kaka yapılması da alınan yemeklerde yeteri kadar lif bulunduğunu ve sindirim sisteminin normal çalıştığını gösteriyor.

3. Ağırlıkta istikrar

Aşırı şişman ve zayıf insanların dışında, istikrarlı bir kilo sağlıklı olmanın önemli belirtilerinden biri. Kilomuzda büyük değişikliklerin meydana gelmesi, azalma olsun, artma olsun, doktora danışılması gereken bir durum.

4. Yaranın hızla iyileşmesi


Küçük bir yara ya da hafif bir yanmanın geçmesi uzun bir zaman alıyorsa, yada hafif bir baskı cildin moralmasına yol açarsa, doktora görünmeli. Yaranın kolayca iyileşmesi, kan pıhtılaşması seviyesi, akyuvarın mikropları öldürme gücü ve damarların durumunun iyi olduğunu gösteriyor.

5. Saç ve tırnaklarda anormal bir durum olmaması

Saç ve tırnak vücutta vitaminlerin yeterli olup olmadığının birer göstergesi. Yumuşak ve kolay kırılan tırnak ya da tutam tutam dökülen saç, sağlığınızda bir sorun olduğu sinyali veriyor ve hastaneye gidip bunlara yol açan nedenleri öğrenmeniz gerekiyor.

6. Düzenli adet


Düzenli adet görmek, üreme sisteminin sağlıklı olduğunu gösteriyor. Dayanılmaz ağrılar, düzensiz kanama, kanama süresinin uzun ve kanama miktarının fazla olması doktora danışılması gereken durumlardır.

7. Tatlı uyku

Arada sırada görülen uykusuzluk normal sayılabilir. Uyku süresince terlemenin ve tuvalet ihtiyacının olmaması ve uyanınca dinlenmiş hissetme uykunun kaliteli olduğunu gösteriyor. 
Editör: TE Bilisim