Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, Savunma Bakanlığı'nın bazı ihaleleri hakkında savcılığın soruşturma açması üzerine Savunma Bakanı Irakli Alasania'yı görevden aldı.

Gürcü Hayali Partisi'nin lideri Başbakan Garibaşvili, geçen hafta Savunma Bakanlığı'nın düzenlediği bazı ihaleler ve ordudaki askerlerin beslenme koşullarının kötü olmasına ilişkin başsavcılık tarafından soruşturma açılması üzerine kabine üyeleri ve milletvekilleriyle toplantı yaptı.

Başbakan Garibaşvili, toplantının ardından Savunma Bakanı Irakli Alasania'yı görevden aldı.

Garibaşvili, konuyla ilgili açıklamasında, "beslenme meselesini düzene sokamayan ve ihaleleri muhtemelen yakınlarına veren bir bakanın görevini sürdüremeyeceğini" belirterek, hükümetinin en önemli önceliklerinden birinin yolsuzlukla mücadele olduğunu vurguladı.

Başbakan Garibaşvili, NATO ile entegrasyona büyük katkı sağlaması nedeniyle başarılı olarak nitelendirilen Irakli Alasania'nın, 4 milyon lariyi (yaklaşık 5,1 milyon lira) zimmetine geçirmiş olmasından şüphe edildiğini sözlerine ekledi.

Soruşturma kapsamında Savunma Bakanlığı'nda üst düzey görevlerde bulunan beş kişi daha önce gözaltına alınmıştı.

Görevden alınan Irakli Alasania ise düzenlediği basın toplantısında, soruşturmanın arkasında siyasi bir neden bulunduğunu iddia etti. Alasania, "Bu, ülkemizin NATO ve Avrupa Birliği ile olan ilişkilerine vurulan bir darbedir" dedi.

Alasania'nın görevinden alınmasının üzerine yakın müttefiki olduğu bilinen Avrupa Entegrasyon Bakanı Aleksi Petriaşvili de görevini bıraktığını açıkladı.

Petriaşvili, istifasını sunduğunu belirterek, "Diktatörlük yakın, demokrasi tehlikede. Bu yüzden istifa ettim" diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim