Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Avrupa Birliği'nin (AB) açlık ve yoksullukla mücadeleye devam edeceğini, yetersiz beslenme diye bir olgunun tarih sayfalarında yerini alması gerektiğini söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, merkezi Roma'da bulunan Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütü'nün (FAO) 38. konferansında, 2008-2011 yılları arasında görülen gıda fiyatlarındaki krizde AB'nin oynadığı rolden ötürü layık görüldüğü Jacques Diouf ödülünü aldı. AB'nin o dönem başlattığı Gıda Tesisi Programı'ndan 50 ülkeden 59 milyon kişinin yararlandığı bildirildi.

Ödülü, FAO Genel Direktörü Jose Graziano Da Silva'nın elinden alan Barroso, burada yaptığı konuşmada, AB'nin açlık ve yoksullukla mücadeleye uzun vadede devam edeceğini belirterek, "Gelecek hafta, Lough Erne'deki G8 zirvesine katılacağım ve orada bir kez daha yetersiz beslenmenin tarih olması gerektiğinin altını çizeceğim. Bu, uluslararası kalkınma gündeminin odak noktalarından biri olmalı" dedi.

BARROSO'NUN ROMA'DAKİ DİĞER TEMASLARI

Temaslarda bulunmak için cuma akşam saatlerinde İtalya'ya gelen ve ilk olarak Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından kabul edilen Barroso, dün sabah da Roma'ya komşu Katoliklerin önemli merkezi Vatikan'da Papa Franciscus'u ziyaret etti.

Avrupa Komisyonu Başkanı Barroso ile Papa Franciscus'un görüşmesinde öne çıkan konuların ekonomik kriz, işsizlik, gençler ve ibadet özgürlüğü olduğu belirtildi. Mart ayındaki resmi Papalık Ayini'nden sonra ilk kez bir araya gelen Papa ve Barroso ikilisinin, Katolik Kilisesi'nin maddi ve manevi açıdan Avrupa'nın refahı için ne tür katkılar sunabileceği üzerinde durdukları ifade edildi.

Jose Manuel Barroso, Papa ziyaretinin ardından İtalya Başbakanı Enrico Letta ile Başbakanlık Sarayı Chigi'de görüştü. Bu görüşmenin ardından konuşan Barroso, İtalya'nın piyasaların güvenini yeniden kazanmaya başladığına dikkati çekti. 
Editör: TE Bilisim