Dışişleri Bakanlığı, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de bir restorana düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir Türk diplomatın yaşamını yitirdiğini duyurdu. BBC Türkçe'ye olayla ilgili bilgi veren üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, iki kişinin hayatını kaybettiğini, hayatını kaybedenlerden birinin konsolosluk yetkilisi olduğunu söyledi.Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk Milletine sabır diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

BBC Türkçe'ye olayla ilgili bilgi veren üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, iki kişinin hayatını kaybettiğini, hayatını kaybedenlerden birinin konsolosluk yetkilisi olduğunu söyledi. İkinci kişinin kimliğiyle ilgili bilginin ise henüz teyit edilmediğini belirtti. Bir kişinin de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı bilgisinin kendilerine ulaştığını aktardı.

Saldırıyı kimin yaptığına yönelik bir bilginin henüz olmadığını, Irak güvenlik güçleriyle irtibat halinde olduklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim