Endonezya'ın doğusundaki Gonzalu Boğazı'nda bir teknenin alabora olması sonucu 3'ü çocuk 8 kişi hayatını kaybetti.

Bölgesel Afet Yönetim Ajansı Başkanı Paulus Igo Geroda, AA muhabirine, teknedeki 55 yolcunun kurtarıldığını söyledi. Kurtarılanlardan 47'sinin hastaneye kaldırıldığını belirten Geroda, hastaneye kaldırılanlardan 17'sinin daha sonra taburcu edildiğini kaydetti.

Kurtarılanlar dışında denizde kazazedelerin olması ihtimali nedeniyle kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Geroda, teknenin aşırı dolu olması veya denizin dalgalı olmasının kazaya yol açtığı ihtimalleri üzerinde durulduğunu ifade etti.

Teknedeki yolcuların Hristiyan inanışına göre Hazreti İsa'nın çarmıha gerildiği gün olarak kabul edilen "Hayırlı Cuma" dolayısıyla düzenlenen törene katılmak üzere Flores Adonara adasındaki bir şapelde bulunan kutsal bir anıtı ziyaret törenine katılan Katolik Hristiyanlar olduğu bildirildi.

Kazanın ardından adadaki kutsal anıtı ziyaret törenine katılan Katoliklerle dolu çok sayıda teknenin geri dönerek kazazedeleri kurtarma çalışmalarına katıldığı belirtildi.

"Hayırlı Cuma" gelenekleri çerçevesinde bölgeden ve ülkenin her kesiminde gelen Katolikler, onlarca tekne ve motordan oluşan geçit törenine katılarak, Endonezya'nın Doğu Nusa Tenggara eyaletinde bulunan, Doğu Flores Krallığı'nın başkenti Larantuka'daki kutsal Sir Meninu anıtını ziyaret ediyor. 
Editör: TE Bilisim