Endonezya’da Sriwijaya Havayolları’na ait "SJ182" sefer sayılı yolcu uçağı ile irtibatın kesildiği bildirildi. Uçakta 56'sı yolcu 62 kişinin olduğu belirtiliyor.

Reuters'ın geçtiği son dakika bilgisine göre, Jakarta yakınlarında uçağın enkazı olduğu düşünülen parçalar bulundu. Ancak konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Endonezya Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Adita uçağın Irawati Cakarta-Pontianak seferini yapmak üzere havalandığını ifade etti.

Kalkıştan yaklaşık 5 dakika sonra uçakla irtibat kurulamadığını kaydeden İriwati, en son iletişimin yerel saatle 14.40 olduğu bilgisini paylaştı.

Flightradar24'ün verilerine göre, kalkıştan sonra 10 bin feet'e (Yaklaşık 3 bin metre) çıkan uçak 250 feet'e kadar düştü. Olayın ardından veri akışının kesildiği ifade edildi.

Endonezya'da Lion Hava Yollarına ait "JT 610" sefer sayılı Boeing 737 Max 8 tipi uçak, 29 Ekim 2018'de, Cakarta'dan Sumatra Adası'ndaki Pangkal Pinang şehrine gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra denize çakılmıştı.

Kazada, 189 kişi yaşamını yitirmişti.

Editör: TE Bilisim