Belçika'da Valon Liberal Charles Michel (38) başkanlığında, merkez sağ ve milliyetçi partilerin dahil olduğu koalisyon hükümeti, yemin ederek göreve başladı.

25 Mayıs'taki genel seçimlerin ardından 4 aya yaklaşan müzakerelerle şekillenen koalisyon hükümetinde Valon ve Flaman Liberaller'e ilaveten Flaman Hristiyan Demokratlar ve bağımsızlık yanlısı Yeni Flaman İttifakı (N-VA) partisi yer alıyor.

Son genel seçimlerde Flaman bölgesinde oyların yaklaşık üçte birini alarak ilk sıraya yerleşen N-VA, 18 üyeli bakanlar kurulunda içişleri, maliye, savunma, göç ve yoksullukla mücadele alanlarında 5 koltuk sahibi oldu.

Başbakan Michel'in partisi Valon Liberaller (MR) mevcut Dışişleri Bakanı Didier Reynders'in görevini sürdürmesini sağlamak yanında bütçe, tarım, enerji, ulaştırma ve sosyal güvenlik bakanlıklarını üstlendi.

Flaman Hristiyan Demokratlar (CD&V) ekonomi, adalet ve ticaret, Flaman Liberaller (Open Vld) telekomünikasyon, sağlık ve yolsuzlukla mücadele bakanlıklarını devraldı.

Halen 65 olan emeklilik yaşını 2025'ten itibaren 66'ya ve 2030'da 67'ye yükselteceğini açıklayan yeni hükümet kamu harcamalarını ve sosyal yardımları kısarak 2018'de denk bütçe vaadinde bulundu. 
Editör: TE Bilisim