Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i telefonla arayarak, Ukrayna'daki gerginliğin azaltılmasının ve ateşkesin önemini vurguladı.

AB Komisyonu'ndan görüşmeyle ilgili olarak yapılan açıklamada, Barroso'nun ayrılıkçı grupların silahsızlandırılması, Ukrayna'ya silah ve savaşçı geçişinin durdurulması ile Duma'nın kabul ettiği yasanın geri çekilmesi konuları üzerinde durduğu belirtildi.

Barroso'nun görüşmede, AB Komisyonu'nun aracılığında yürütülen enerji görüşmelerinde Rusya ve Ukrayna'nın Komisyon tarafından oluşturulan opsiyonlar çerçevesinde kalıcı bir anlaşma için ek çaba göstermesine yönelik umudunu dile getirdiği ifade edildi.

AB Komsiyonu, iki liderin 27 Haziran'da AB'nin Ukrayna ile imzalamaya hazırlandığı Ortaklık Anlaşması ile Derin ve Kapsamlı Ticaret Anlaşması'nı (DCFTA) da ele aldıklarını kaydetti.

Barroso'nun, her tür endişeyi gidermek amacıyla Rusya'yla yürütülen teknik düzeydeki görüşmelerin yanı sıra siyasi düzeyde görüşme yürütme imkanı sunduğunun da altı çizildi. 
Editör: TE Bilisim