Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekteri Ban Ki-moon, Suriye'de kimyasal silah iddialarını araştıran BM heyetinin çalışmalarını tamamlaması için dört güne ihtiyacı olduğunu söyledi.

Uluslararası Adalet Divanı'na ev sahipliği yapan Lahey'deki Barış Sarayı'nın 100. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere Hollanda'da bulunan Ban, düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki BM uzmanlarının zor şartlar altında görev yaptığını belirtti.

Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans'ın da katıldığı basın toplantısında konuşan Ban, kimyasal silah iddialarını araştıran BM heyetinin çalışmalarını tamamlayıp gerekli analizler yapıldıktan sonra sonuçların rapor halinde Güvenlik Konseyi'ne sunulacağını kaydetti.

Suriye'deki krize diplomatik çözüm bulunması çağrısını yineleyen Ban, barış ve diyaloğa şans verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Hollanda Dışişleri Bakanı Timmermans da Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı kanıtlanırsa bunun ciddi bir savaş suçu anlamına geleceğini ve buna yönelik bir eylemin kaçınılmaz olacağını söyledi. Timmermans, Suriye halkının zor durumda bırakılmaması gerektiğini de vurguladı.

Editör: TE Bilisim