Trump ekibi ise usulsüzlükler olduğunu iddia ederek mahkemelere başvuruyor. Cumhuriyetçi Parti, Pensilvanya'daki oy sayımının durdurulması için Yüksek Mahkeme'ye başvurdu. Öte yandan Georgia eyaletinde oy sayımının yeniden yapılacağı duyuruldu.

Milyonlarca Amerikalı 3 Kasım'da ülkenin yeni liderini belirlemek için sandık başına gitti. Seçim gününden önce kullanılan oy sayısı 100 milyonun üzerindeydi. Seçim günü 50 milyon civarında insan oyunu kullandı.

Toplamda 50 eyalette düzenlenen seçimin sonucu halen resmi olarak netleşmedi.  Seçim Nevada, Arizona, Pensilvanya, Kuzey Carolina ve Georgia eyaletleri arasındaki sonuca bağlıydı.

Georgia Eyaleti üst düzey yetkilileri tarafından Cuma günü yapılan açıklamaya göre, oy sayımlarının tamamlandığı ilçelerde yeniden sayıma gidilebileceğini açıkladılar.

Eyalet yetkilisi Brad Raffensperger açıklamasında, ''Şu anda Georgia’da sonucun açıklanması çok yakın. Kullanılmış 5 milyon oydan geriye sayılmamış bir kaç bin oy kaldı. Eyalet yönetimimiz ve ilçe seçim görevlileri tüm yasal oyların sayılıp doğru olarak kayda alınmasına odaklandı. Sayımlarda sona yaklaşırken bir sonraki adıma bakıyoruz. Aradaki fark çok küçük olduğu için Georgia’da oylar tekrar sayılacak'' ifadelerini kullandı. 

AP: JOE BIDEN ABD'NİN 46. BAŞKANI OLDU

Seçimlerin en kritik eyaletlerinden biri 20 delegesi bulunan Pensilvanya'ydı. ABD medyası, Biden'ın Pensilvanya'yı da alarak 284 delegeye ulaştığını bildirdi. Associated Press (AP) haber ajansı da, 284 delegeye ulaşan Biden'ın ABD'nin 46. başkanı olduğunu duyurdu.

Editör: TE Bilisim