Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya'ya yönelik ekonomik içerikli yaptırımlara karşı bu ülkenin devreye soktuğu "gıda ambargosu" uygulamasının ilgili sektörleri olumsuz etkilememesi için çabuk çürüyen meyve ve sebzeler için alacağı önlemleri gelecek hafta açıklayacak.

AB Komisyonu ile üye ülkelerin uzmanları arasında yapılan ve Rusya'nın ambargosunun olası etkilerinin değerlendirildiği toplantı sonrasında bir açıklama yapan AB Komisyonu'nun Tarım ve Kırsal Kalkınmadan Sorumlu Üyesi Dacian Cioloş, gelecek hafta açıklayacağı önlemlerin orantılı ve uygun maliyetli olacağını belirtti.

AB çiftçilerinin endişelerini anladığını ifade eden Cioloş, Rusya'nın yasakları sonucunda karşı karşıya kalınan olağanüstü durumun pazara daha hızlı ve daha iyi erişimi gerektirdiğini söyledi.

Cioloş, "Bu nedenle bugünden itibaren tüm üye ülkelerin katkıda bulunacağı güçlendirilmiş pazar izleme mekanizmasını devreye sokuyoruz. Üye ülkelerle her hafta ve gerekli olduğu sürece toplantılar yapılacak" dedi.

AB genelindeki üreticilerin rahat olabileceklerini belirten Cioloş, "Her sektörü ve her pazarı izliyoruz. Materyal risk oluştuğunda harekete geçeceğim" ifadelerini kullandı.

AB Komisyonu ve üye ülkeler, özellikle çabuk çürüyen bazı sebzelerin durumunun aciliyet içerdiği görüşünde.

AB Komisyonu tarafından gelecek hafta açıklanacak önlemlere benzer planın hayvansal ürünler için de devreye sokulmasının değerlendirildiği belirtiliyor. 
Editör: TE Bilisim