Merkez üssü, Belucistan eyaletinin Kuzdar bölgesinin 150 km güneybatısı olan sarsıntı, Sind eyaletinin başkenti Karaçi'de de hissedildi.

Aynı bölgede salı günü meydana gelen depremle 359 kişi hayatını kaybetmişti.

YEMEN'DE SILAHLI ÇATIŞMA, 3 ÖLÜ


Öte yandan Yemen'in güneydoğu bölgesinde iki aşiret arasında meydana gelen çatışmada 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yemenin güneydoğusundaki El-Cuf bölgesinde kabileler arasında dün gece geç saatlerde başlayan çatışmada 3 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Al- Alhan ve Al- Ramada kabileleri arasındaki anlaşmazlığın, Suudi Arabistan sınırı yakınında bulunan bir arazı yüzünden çıktığı, sözlü sataşmanın kısa süre sonra silahlı çatışmaya dönüştüğü belirtildi.

Anlaşmazlığa yol açan arazının Suudi Arabistan'a yakın olması nedeniyle bölgede petrol olduğuna inanıldığı ifade edildi. Lübnan'da çatışma: 2 ölü, 3 yaralı

LÜBNAN’DAKİ ÇATIŞMADA 2 KİŞİ ÖLDÜ, 3 KİŞİ YARALANDI

Bu arada Lübnan'ın Baalbek kentinde Hizbullah militanları ile silahlı kişiler arasında meydana gelen çatışmada 2 Hizbullah üyesi öldü, 3 kişi yaralandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Baalbek çarşısında dükkanları olan eş-Şeyah ailesine mensup bir kişinin, Hizbullah'a ait kontrol noktasına ateş açması sonucu taraflar arasında silahlı çatışma çıktı. Olayda 2 Hizbullah militanı hayatını kaybederken, Şeyah ailesine mensup 2 kişi ile bir polis de yaralandı. Görgü tanıkları, çatışmanın ardından Hizbullah üyeleri ile silahlı kişiler arasında sokaklarda kovalamaca yaşandığını bildirdi.

Şeyah ailesi ile Hizbullah üyeleri arasında, çarşıdaki dükkanlarla ilgili anlaşmazlıklar olduğu ve son çatışmanın da bu ihtilaflarla ilgili olabileceği belirtildi.

Çatışmanın ardından Lübnan ordusu bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alırken, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Baalbek, Lübnan'da Hizbullah'ın en etkili olduğu bölgeler arasında yer alıyor. Hizbullah'ın Suriye'deki iç savaşa Esed rejiminin safında yer alarak müdahil olmasına karşı çıkan muhalif gruplar, örgütü hedef alan saldırılar düzenlemişti.

Son olarak Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Beyrut'un güney bölgesinde geçen ağustos ayında meydana gelen ve 45 kişinin ölümüne, 200 kişinin yaralanmasına neden olan patlamaların ardından Hizbullah, etkin olduğu bölgelerde güvenlik önlemlerini artırmış, kontrol noktaları oluşturmuştu. 
Editör: TE Bilisim