Dünya genelinde ülkelerini terk etmek isteyen 630 milyon kişilik yetişkin nüfusun yaşamak için tercih ettiği ilk ülkenin ABD olduğu belirlendi.

Uluslararası araştırma şirketi Gallup, aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 154 ülkeyi kapsayan 'göçmenlik' konulu araştırma sonuçlarını yayınladı.

2010-2012 yılları arasında 501 bin 366 kişi ile görüşülerek gerçekleştirilen araştırma, dünya yetişkin nüfusunun yüzde 13'ünün yaşadığı ülkeden göçmek istediğini ortaya koydu.

138 MİLYON KİŞİ ABD'DE YAŞAMAK İSTİYOR

Potansiyel göçmenlerin yaşamak istedikleri ülkelerin başında ABD yer aldı. Araştırma kapsamında oluşturulan listede, 138 milyon yetişkinin yaşamak istediği ABD'nin ardından 42 milyon kişi ile İngiltere, 37 milyon kişi ile Kanada geldi. Bu ülkeleri sırasıyla Fransa, Suudi Arabistan, Almanya ve Avustralya izledi.

Sayısal olarak incelendiğinde, yetişkinlerin terk etmek istedikleri ülkelerin başında 19 milyon kişi ile Çin ilk sırada yer aldı. Çin'i, 13 milyon yetişkin ile Nijerya, 10 milyon kişi ile Hindistan, 6'şar milyon kişi ile Brezilya ve Bangladeş takip etti.

Araştırma Pakistanlıların yaşamak için Suudi Arabistan ve İngiltere'yi, İranlıların da Ürdün ve Lübnan'ı tercih ettiklerini ortaya koydu.

LİBERYA'NIN NÜFUSUNUN 37'Sİ BAŞKA ÜLKEDE YAŞAMAK İSTİYOR

Ülkelerini terk etmek isteyen yetişkinlerin toplam nüfusa oranları göz önüne alındığında ise Liberya'da yaşayanların yüzde 37'sinin, Sierra Leone'deki nüfusun yüzde 30'unun, Dominik Cumhuriyeti vatandaşlarının yüzde 28'inin bulundukları toprakları terk ederek başka bir ülkede yaşamak istedikleri ortaya çıktı.

Gallup, dünya genelinde 40 ofis ve 2 bin uzman ile 160 ülkede araştırmalar yapıyor. 
Editör: TE Bilisim