Hiç göz attınızmı.
İnternette tanınmayan veya sınırlı tanınan devletler listesine.
Eğer Dünyada tek tanınmayan Devlet biz olduğumuzu sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
Hiçbir devlet tarafından tanınmayanlardan tutunda BM tarafından tanınmayan ancak BM üyesi bazı ülkelerce tanınanlara kadar pek çok devlet var bu listede.
 
 Mesela Somaliland Hiçbir ülke tarafından tanınmayan Somaliland, de jure olarak bağımsız Somali'ye bağlı.
 

Hiçbir BM üyesi ülke tarafından tanınmayan Dağlık Karabağ, de jure olarak Azerbaycan'a bağlıdır. BM üyesi olmayan AbhazyaGüney Osetyave Transdinyester tarafından tanınmaktadır.
 
SEALAND,Devlet.Kuruluş Yılı : 1967İngiltere'nin Bir Parçası Olarak Tanınıyor..
 
Devlet Adı : BATI SAHRA,Kuruluş Yılı : 1976.Sadece Afrika Birliği üyesi ülkeler tanıyor..
 
Devlet Adı : LIECHTENSTEIN.Kuruluş Yılı : 1808Çek Cumhuriyeti ve Slovakya 1993'ten beri tanımıyor.
 
BM tarafından tanınmayan ancak BM üyesi bazı ülkelerce tanınan Devletlerde var .
Listede Devlet olarak geçiyor.VİKİ PEDİ nin yalancısıyım.Kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız, kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisi .Öyle tanımlanıyor. Benim baktığım saat 17.00 civarında Türkçe kullanıcı olarak 914.836  kişi olduğunu gösteriyordu. 
 
Abhazya. Kuruluş Yılı : 1992 .Bağımsızlığı BM üyesi olan beş devlet Rusya,Nikaragua ,Venezulla  NauruVanuatu ve Tuvalu  ile BM üyesi olmayan üç devlet Güney OsetyaDağlık Karabağ ve Transdinyester tarafından tanınmaktadır. Diğer tüm BM üyeleri tarafından de jure olarak Gürcistan'a bağlı bölge kabul edilmektedir.
 
 Çin Cumhuriyetide(Tayvan" olarak anılır) ayni Abhazya gibi BM tarafından tanınmayan ancak BM üyesi bazı ülkelerce tanınanlar listesinde.22 BM üyesi devlet ve BM üyesi olmayan Vatikan tanımakta.
BM üyesi ülkeler olan fakat bazı ülkelerce tanınmayan 67 yıllık devletlerde var.
1949 yılında kurulan Çin Halk Cumhuriyeti, BM üyesi olmayan Çin Cumhuriyeti tarafından tanınmamaktadır. Ayrıca tek Çin politikası nedeniyle, Çin Halk Cumhuriyetini 22 BM üyesi ve BM üyesi olmayan Vatikan  tanımamaktadır.
İsrailin durumuda ayni  26 BM üyesi ile BM üyesi olmayan Sahra Arap Demokratik Cumhuriyeti tarafından tanınmamaktadır. 
 
Bu listede bizde tanımlanmışız .Aynen diğerleri gibi.Tanınan az tanınan çok tanınanlar gibi.
 
Bizim içinde şöyle deniyor.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti,
 
 BM üyesi olan Türkiye tarafından tanınmaktadır. Diğer tüm BM ülkeleri de jure olarak Kıbrıs Cumhuriyeti'ne bağlı bölge kabul etmektedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İslam İşbirliği Teşkilatı'nda ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nda gözlemci üye olarak yer almaktadır.
 
Güney Osetya da bizimle ayni listede aynen Çin Cumhuriyeti ,Kosova ,Filistin devleti gibi BM tarafından tanınmayan ancak BM üyesi bazı ülkelerce tanınan listesinde. 
Güney Osetya'nın bağımsızlığı BM üyesi olan dört devlet Rusya , Nikaragua ,Venezulla  ve Nauru ile BM üyesi olmayan üç devlet AbhazyaDağlık Karabağ ve Transdinyester tarafından tanınmaktadır.Diğer tüm BM üyeleri tarafından de jure olarak Gürcistan'a bağlı bölge kabul edilmektedir.
 
Bir düşünür iktidarın iki kişi arasında başladığını söylemişti. Egemenlik ,eşitlik ,İktidar, güç, tapınma ve söz sahibi kimliklere sahip olma isteklerimiz, devlet adı altında meşrulaştı. Bizi yönetenlerin sembolleri altında toplanıp, o sembollerin kendisine dönüştük. Bizim var ettiğimiz akımlar, partiler, inançlar, bayraklar ve figürler bizi tanımlar hale geldi. Zamanla yönetenlerin tarlasını suladığı birer nehir olduk.
 
 Nereden bakarsanız bakın, hepimiz kocaman bir “seçmen kitlesi”’yiz ve tarihe geçmiş bir Türk Devletiyiz ve unutmayın önemli olan doğmaktır ve bir kere doğduktan sonra Türk Devletleri ölmez olsa olsa evrilir..
 
Devletimizin  33 yılı kutlu olsun.