Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında benim için en önemli açıklama Sayın Özdil Naminin açıklaması idi.Kendilerine yüklenen sorumluluğu farkında olduklarını gösteren bir açıklama olduğunu düşündüğüm  için. 

Ekonomi Bakanı sayın Özdil Nami Elektrik inkişaf yasası uyarınca maliyet ve tarife hesaplamalarında baz alınması  gereken düzenlemelerin geçmiş KIB-TEK yönetimi tarafından yasaya aykırı uygulandığını ve gereken düzenlemelerin yapılmadığını tespit edildiğini kaydetti.

Bunun parasal tutarının 66 milyon TL olduğunu ve konu hakkında yasal incelemeyi yapmak üzere maliye teftiş kurulunun bilgilendirildiğini kaydetti.

Yani sayın Nami kısaca bu geçmiş KIB-TEK yönetimi KKTC Devletini zarara uğrattı diyor.Yani Halkın vergilerinin 66 Milyon TL sini birileri hiç etti.

O zaman ceza davası açılıp  buna sebep olanlardan bunun tahsil edilmesi gerekecek diye düşünüyorum.

Ödemezlerse hukuk davası .

Piyangolar birimi ile ilgili benzer bir konuda sayın Başbakan Erhürman böyle demişti.’’Hukuk davaları ile bu paraların şahıslardan istenmesidir yapılması gereken’’.Bizde isteyeceğiz.demişti.

Not ediyorum.

Diğerleri gibi bunuda bekleyip göreceğiz.

Çünkü bu memleketin en büyük sorunu yapanın yanına kalması bunun normalleştirilmesi ve ceremesini vatandaşın çatır çatır ödemesidir.

Aynen şimdi Elektrikte olduğu gibi.

Ama artık yağma yok beyler hanfendiler ,biliyorsunuz.