Bir insan ne düşünüyor, gönlünden ne geçiriyorsa, bunu hareket ve sözleriyle belli eder; açığa vurur demek.

En çokta   bu devleti yönetme arzusu ile işbaşına gelenlerin hele helede yemin edenlerin işbaşına geldikten sonra  sanki başka bir devletin yöneticisiymiş gibi hareket edenleri gördüğümde bu söz aklıma gelir.

Zaman zaman konuşmalarından hal ve hareketlerinden anlasakta bazı zamanlarda bu düşünceleri daha ayan beyan oluyor işte.

Dün sosyal medyayı dolaşırken fark ettim.Bazı dervişlerin fikirlerinin zikirlerine zuhur ettiğini gördüm.

Sair zamanlarda profillerinde Che Guevera resimlerini paylaşanlar ,Tolstoyu dahi ölüm yıl dönümünde ananlar ,AB nin kuruluşunu kutlayanlar  iş KKTC’ nin kuruluş yıldönümüne  geldiğinde ortada yoklar.

Facebook sayfalarına girerseniz göreceksiniz.

Devletine inanan insanların temenni ve tebrikleri 14 Kasım akşamından başlamış olmasına rağmen bu yazıyı kaleme aldığım 15 Kasım saat 15.00 civarlarında bu arkadaşlardan hala tık yok.

Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız şartsız egemenliğini namusum ve şerefim  üzerine koruyacağım diye  and içen bu arkadaşların bıraktım bayrak resimleri ve kurucu Cumhurbaşkanının resimlerini yayınlamasını bugüne dair milletin vekili olarak söyleyecek yazacak üç beş satır temennileridemi yok.

İnsanın inanmadığı bir şey için üretken olması düşünülebilirmi.

Peki İnanmadığı bir devletin insanına gerçekten ayırım gözetmeden hizmet götürmesi..

Nasıl seveceksiniz insanlarınızı ,nasıl sağlayacaksınız kendi içinizdeki barışı. Yoksa Devlete inanlarla inanmayanları ayırarakmı başaracaksınız bunu...

Şimdi dürüstçe soruyorum ve kendilerindende dürüstçe cevap bekliyorum.

KKTC inanmayan Milletvekilleri olduğunu biliyor ve onlara sesleniyorum.

Değerli arkadaşlar ne işiniz var inanmadığınız devletin meclisinde .İstediğiniz ne. Bunu bize izah edermisiniz.

Dün sosyal medyayı şöyle bir dolaştım.

Sair zamanlarda Tolstoyun ölüm yıldönümünü  ,AB' nin kuruluşunu kaçırmayıp   bolca paylaşım yapan bazı vekillerin iş KKTC’ nin kuruluşu  yıl dönümüne gelince tek bir satır yazmadıklarını gördüm.

 Dervişin  fikri ne ise zikride odur diye bir söz var.O aklıma geldi…Açıkçası asil olarak kızdım kırıldım.gücendim..…