Bulaşıcı hastalıklar üst komitesi artan vaka sayılarına bağlı olarak birtakım kararlar almış Sağlık Bakanlığıda bu ek tedbir kararlarının uygulanmasına karar vermişti.

Kararlar tabii ki artan vaka sayılarını düşürmeye yönelikti.

Gece saat 10 ile sabah 5 arasında sokağa çıkma yasağı,

Ve Güney Kıbrıs ile kapıların belli bir tarihe kadar kapatılmasını içeriyordu.

Bunlardan birtaneside 31/12/2020 tarihinden 03/01/2021 tarihine kadar (her iki tarih dahil) evlerde 10 kişiden fazla kişinin bir araya gelmemesi ile ilgiliydi ve özellikle vatandaşa çekirdek ailesi ile birlikte olması konusunda uyarı yapıyordu.

Bu arada Sağlık üst komitesi sokakta ve kapalı alanlarda yapılacak yılbaşı vb. her türlü eğlence faaliyetlerinin yapılmamasınada karar vermişti.

Fakat 31.12.2020 gecesi bir kısım otellerden gelen görüntüler açıkçası milletin zekası ile alay eder nitelikteydi.

İlk gördüğümde sağlık çalışanlarını düşündüm.

Yerlerinde olsam sosyal medyada kalabalık yeme içme resimlerini vur patlasın çal oynasın videolarını paylaşanları tek tek not eder. Sonrada bunlardan kendilerine müracaat eden olursa Dişi ağrıyanın dahi dişini çekmezdim. Bakalım o zaman maske takarmı sosyal mesafeye uyarmı yada yine resim çekip atarmı.

Bu işin şakası ama sosyal medyaya yansıyan birtakım görüntülerde vur patlasın çal oynasın ve konfetilerle süslenen salonlarda coşkulu kalabalık yeni yılı kutluyordu.Maske yok sosyal mesafe desen evlere şenlikti.

Hayretle izledik.

Bu arada hemen şunu ekleyim Sağlık Bakanlığının ve en azından Savcılığın bu konuda bir şey yapmamasıda memlekete dair kaygıları artıran bir diğer konu. Belli ki onlar bu görüntülerde bir suç unsuru görmemişler.

Tabii burada otel sahipleri yada bu eğlenceyi düzenleyenler şunuda diyebilirler;

‘’Siz evlerde 10 kişiden fazla kişinin bir araya gelmemesi konusunda karar aldınız.Burası ev değil ki.Burası Otel.’’

Haklılar mı .

Onuda Sağlık üst kuruluna sormak lazım.

Neticede bu kararı alan onlar.

Diyeceğim şu ki ‘’Ceza insanı eğitmesede evcilleştirir’’ ama yinede yeni yıl organizasyonu yapan bu otelllere bu konuda herhangi bir yaptırım gelebileceğini açıkçası zannetmiyorum.

Fakat olurda ekmek teknelerini kapattığımız , yeni yılınızı çekirdek ailenizle kutlayınız diye evlerine tıktığımız vatandaşın hiddetinden korunmak için bu otellere cezada kestik denilebilir.


Fakat açık söylüyorum kesilecek olan bu ceza.Filtresiz bacası ile havayı kirleten Aksaya kesilen ceza gibi olacak.


Tahsilat makbuzunu hiçbirzaman görmedigimiz.


Görsekte birşey ifade etmeyen çeşidinden.


Asgari ücretin 2-3 katı.


Havanızıda kirletirim cezamıda öderim dedigimizden.

Netice olarak olan Meyhanesini ,Cafesini ,Restorantını kapatıp kurallara uyan esnafa olmuş.Ne diyelim onlarda bundan sonra alınan karaları dikkatli okusunlar.10 kişiden fazla kişinin biraraya gelmemesi için konan kısıtlamanın ev içinmi Cafe için mi yoksa Otel için mi olduğunu sorgulasınlar.