Aşağıdaki açıklama noktasına virgülüne dokunulmadan KKTC Sağlık Bakanlığı’nın resmi sitesinden alınmıştır:

‘’PİLLİ: “2020, SAĞLIKTA ÇÖZÜM YILI OLACAK”

Sağlık Bakanlığı’nın 672 milyon 313 bin 500 TL’lik bütçesi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde onaylandı.

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi bugün Sağlık Bakanlığı’nın 672 milyon 313 bin 500 TL’lik bütçesini görüşerek, oyçokluğuyla kabul etti.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, sağlıkta sorunları çözmek için mücadele vereceklerini ve 2020’nin sağlıkta çözüm yılı olacağına inanç belirtti.

Pilli, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde altyapı eksikliği olduğunu, bunun Türkiye katkıları, fonları ve yerel kaynaklarla giderileceğini ifade etti.

Güzelyurt Hastanesi’ni 2020’de bitirme ve Lefkoşa’da yeni hastanenin temelini atma hedefinde olduklarını söyleyen Pilli, en fazla sevkin yoğun bakımlardan yapıldığını, bunu gidermek adına 20 yataklık alt yapının alındığını ve bu sorunun giderileceğini belirtti.

Bağımlılıkla ilgili AMATEM’in temelinin atılacağını dile getiren Pilli, önümüzdeki hafta ihaleye çıkılacağını söyledi. Pilli, uyuşturucu tetkiklerine yönelik cihaz eksikliğinin de giderileceğini kaydetti.

Güvenlikle ilgili tedbirlerin alınacağını, turistlere yönelik de önlemler alınacağını kaydeden Pilli, yeni bir tomografi cihazı için önümüzdeki hafta ihaleye çıkılacağını belirtti.

Pilli, yüzde yüz çalışan bir otomasyon kurulacağını ve ilaç sarfiyatının azalacağını söyleyerek, buna önem verdiklerini kaydetti.

Pilli, Girne’ye bir hastane kazandıracaklarını ifade etti.

PİLLİ: “CENGİZ TOPEL HASTANESİ’NDE DOKTOR SAYISI ARTIRILDI”

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Cengiz Topel Hastanesi’nde doktor sayısının artırıldığını, tüm branştan doktorların hastanede hizmet verdiğini belirtti.

Pilli, binayı en iyi şekilde kullanmak gerektiğini, hastanenin büyümesine i yönelik ise ileride bazı önlemler alınabileceğini kaydetti.

Pilli, yaşlılara ve yatağa bağımlı kişilere yönelik hizmetlerin de artırtılacağını belirtti.

PİLLİ: “LEFKOŞA’DA YAPILACAK YENİ HASTANENİN PLAN VE PROGRAMI HAZIR”

Sağlık Bakanı Ali Pilli, yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi’nin temelinin atılacağını; bunun plan ve programının yapıldığını söyledi.

GAÜ Hastanesi konusunu Girne’ye hastane kazandırmak gerektiği için gündeme aldıklarını dile getiren Pilli, süreçte en küçük bir şaibe olmayacağını belirtti.

Güzelyurt Hastanesi’nin 2020’de bitirilmesi hedefinde olduklarını belirten Pilli, bunun kendi için çok önemli olduğunu, Türkiye kaynağı, sağlık fonu ve yerel kaynakların kullanılacağını kaydetti.

Pilli, otomasyonun yaygınlaştırılıp iyileştirileceğini söyledi.

Uyuşturucuyla ilgili kan ve idrar tetkiklerine ilişkin cihazın alındığını belirten Pilli, standardizasyon sorununun giderilmesiyle cihazın çalışmaya başlayacağını kaydetti.

Pilli, sağlıkta şiddetti önlemek için eylem planı yapılacağını belirtti.’’

Bütçe görüşmeleri başladı.

Sağlık için de bütçe ayrılacak, ayrılan bütçenin gerekçeleri anlatılacak.

Sayın Sağlık Bakanı, Cumhuriyet Meclisi kürsüsüne çıkıp yine konuşacak.

Lütfen konuşmadanönce Sayın Pilli çıkıp kürsüden bu açıklamalarını da oksun.

Sonra 2020’deki rüyasından uyansın.Görevi ihmal suçu içleyip işlemediğini de ciddi ciddi düşünsün.

Arkasında ona destek veren meslektaşları ve halk da uyansın. Siyasilerin sorgulanması gerektiğini hatırlasın.

Sonra da 2021’in gerçekleri ile yüzleşmeye hazır olalım!

Ama lütfen yine bürokrasi hizmetin önünde engel olarak ilan edilmesin.

Makamların da bürokrasinin birer parçası olduğu da bir zahmet hatırlansın!

İletişim: 0542-8529899