Halk olarak zor zamanlardan geçiyoruz.

Bir taraftan pandeminin yarattığı olumsuzluklar diğer taraftan Rusya- Ukrayna savaşı.

Bu olumsuzlukların sonuçları bir taraftan enerji fiyatlarına yansırken diğer taraftan gıdada da akılalmaz yükselişler meydana gelmiş durumda.

Vatandaşın alım gücü düştü.Birçok mal ve hizmete ulaşılamaz oldu.Ekonominin itici gücü inşaat sektörü durdu.

Tabii bu durum yalnızca ülkemize mahsus değil.Tüm Dünyada benzer durumlar yaşanıyor.Ama en olumsuz zamanlar için birkenera birkaç kuruş koyan aile babası

gibi Devlet babada keşke bir kenara uç beş kuruş koysaydı diyesi geliyor insanın.

300 bin nüfusa sahip bizim gibi küçük bir ülkede bunu başarmak hiçte zor olmamasına rağmen ne yazık ki biz bu konudada sınıfta kalmış durumdayız.

Son günlerde artan elektrik kesintileri ile halkın içine düşürüldüğü durum bunun en bariz örneği.

Hele elektrik kesintilerinin yapılma sebebi olarak halka yapılan duyuruların altına iliştirilen not dahada vahim.İçler açısı durumumuzu ortaya koyar ve kötü yönetimi yüzümüze çarpar nitelikte.

Kıb-Tek açıklamasında ‘’Yatırım eksikliğinden ve üretim yetersizliğinden dolayı 1.5 saatlik elektrik kesintileri yapılacaktır.’’ diyor.

Evet yanlış duymadınız.Sağlık, trafik, ulaşım, haberleşme, güvenlik sistemleri, iş yerleri, su dağıtımı, enerji üretimi, basın-yayın, bakım-onarım çalışmaları, için kısaca her şey için gerekli olan elektrikten bahsediyor.

Türkçe meali aslında şu ‘’ Devleti yöneten biz efendiler; Milletvekilleri bakanlar başbakanlar göreve geldiğimiz günlerde ilk olarak oturup çağdaşlaşmanın da önemli göstergesi olan elektrik üretimi ve dağıtımı konusunda gelecekte ihtiyaç duyulacak yatırımı yapmak ve ülkemizi geri kalmış ülke görüntüsüne düşürüp elektriksiz bırakmamak yerine festival açılışlarına düğün ve cenazeler katılmayı makam peşinde koşmayı ,komisyonculuk yapmayı daha uygun gördüğümüzden dolayı şimdi elektriksiz kaldık demek aslında.

Güneşten Rüzgardan elektrik sağlayan ve Solar enerjiyi halkının hizmetine olabildiğinde sunan devletler olduğunu düşündükçe daha da bir içi sızlıyor insanın

Örnekleride var.Mesela;

ABD, Florida’da 72 bin dönümlük bir arazide her şeyin tamamen güneş enerjisiyle çalıştığı bir kasaba var.

19.500 evine her şeyin güneş enerjisiyle çalışıyor. Yerleştirilen 340 bin güneş paneli, 75 MW çevre dostu elektrik üretiyor.

Batı Avustralya'daki Onslow adlı 848 nüfuslu kasabada bunun bir örneği. Kasaba artık kendi ihtiyacını karşılayacak bir güneş tarlasının yanı sıra, fazla enerjiyi depolayıp, güneşin olmadığı ya da yetersiz olduğu saatlerde kullanılmasına olanak tanıyan bir depolama ünitesine de sahip.

Zeki ve kabiliyetli olmakla övündüğümüzde harman kadar yer isteriz .Ama işin gerçeğide ortada;Göreve gelen her bakan enerji ile ilgili bir sorunu çözseydi bugün bunları konuşmayacaktık.

İşin içinde birde Milliyetçilik konusu var ki oda bu ülke topraklarını vatan belleyen ve karşılıksız seven insanlara hakaret etmek ve akılları ile dalga geçmek gibi.

Sırasında kuzeyde yangın çıktığında güneyden yardım istemeyenler Rumdan alışveriş yapmayın diyenler iş elektrik almaya geldiğinde ortalarda yok.

Açıkçası bu konudada söyleyebileceğim net.Ya olduğunuz gibi görünün yada göründüğünüz gibi olun. Bundan daha büyük vatana ihanet olmaz.

Son söz bu toprakları elektriksiz bırakmaması için maaş alanlara gelsin.

Millete efendilik yoktur. Ona hizmet etmek vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur. Atatürk