Anlayacağınız artık her şey mümkün!

Ansızın seçim kararı alıp sonra sehven alındı da denebilir, imam hatip kursu açılıp nabız da ölçülebilir!

Yoksa acaba “Bakın bu kararı da alabilirdik! Lakin sizlerin sağlığınızı düşündüğümüzden biz bu kararı alsak bile iptal ederiz!” ayağına, alınabilecek daha ne kararlar olabileceği hakkında bizi haberdar mı ediyorlar dersiniz?

Yani Ali Cengiz oyunları da dolaşıyor ortalıkta, eşeğini kaybettirip sonra buldurmak da… Herhalde müteşekkir kalalım istiyorlar!

***

27 Mayıs’ta yürürlüğe girecek kararların ön tanıtımının 2 hafta önceden yapılması Bakanlar Kurulu’nun 1,5 yıllık pandemi girişimciliğinin ilk denemesi idi.

Pandemi başından beridir bir sonraki haftayı temel alan açıklamaları yapanBakanlar Kurulu, bu defa halkın sabrının tükendiğinin farkına varmış olmalı ki yüreklere umut serpiştirmeye de karar vermiş besbelli… “Meraklanmayın da sizi bir buçuk daha rahatlatıp, internet kafenizi de gece kulübünüzü de açacağız” dediler…

Ama sonra bir şey oldu:

Gece kulüplerinin 27 Mayıs’ta diğer işyerleri ile birlikte açılması yönünde üretilen kararın yanlışlıkla olduğunu açıkladılar. Bir hata yaptık dediler. Geri aldık dediler.

İyi de bu yanlışlık nasıl bir yanlışlıktır ki, çalışanlarının yurt dışından geldikten sonra 14 gün süre ile karantinada kalacaklarına kadar tartışılarak karara bağlanmış olsun?

Belli ki uzun ve kapsamlı bir şekilde tartışılarak karara bağlanmış bu sehven alınmış karar…

***

Bu arada benden duymuş olmayın ama, gece kulüpleri zaten hizmet veriyor efendiler!

Yani eğer onca salon tipi araba, güpegündüz, saat 17.00’lerde 18.00’lerde ekinlerine bakmak için Alayköy civarında ana caddeden sağa sola, tali yollara sapmıyorsa, buralarda bir aktivite olduğu açıktır öyle değil mi?

Eğer inanmıyorsanız gidin, yol kenarında azıcık bekleyin… Göreceksiniz…

İşte size denetlenmek üzere bir ihbar…

Ben en son cumartesi günü anneler günü vesilesiyle o güzergahı kullandım. Şaşırarak izledim. Pazar bize yasak diye evlerimize kapanıyoruz, anne ziyaretimizi bile usulüne uygun yapıyoruz. Bilmem anlatabiliyor muyum?

***

KKTC tarihinde sanırım daha önce resmî gazetede böyle bir şey görülmemiştir.

Pardon, bu kararı yanlışlıkla aldık. Gece kulüplerini açmayacaktık ama açılacağını “sehven” açıklamış olduk!

Şaşırmamak elde mi?

Ne gelmiş olabilir akıllarına ki bunu iptal etme kararı aldılar acaba?

Yani,mesela, fırsat bu fırsat artık kadının bedeninin satılmaması için bunu bir fırsat olarak değerlendirmek istemiş olabilirler mi?

Öte yandan, sehven alındığı söylenen bu gece kulübü meselesine bakar mısınız?

Çalışanları Kıbrıslı değil!

Ülke ekonomisine artı değeri yok! Olmasa da olur… Hatta daha iyi olur her açıdan!

Sağlığa da zararlı, insanlığa da…

İnsan hakları açısından da sakıncalı, kadın onurunu ayaklar altına alan, onu yoksulluğa ve köleliğe mahkûm ettiğini alenen ilan etmiş olan devlet anlayışı açısından da.

Kadının bedeninin mal gibi alınıp satılması sebebiyle insan haklarına da aykırı…

İnsan ticaretine son vermek istemiştir belki de devletimizi yönetenler… Ne dersiniz?

Yok! Galiba benimki de çok iyi niyetli bir bakış açısı oldu değil mi?

***

Belli ki çok eleştirilmişler.

Belli ki kan ağlayan halkın işsiz, parasız, aç, bitap ve bıkkın haline karşın yaratılan bu gereksiz hamlenin ağırlığının aşırı geldiğini fark ettiler.

***

Sonuç: Kişinin aynası iştir derler ya… İşte öyle bir şey.

Dr. Çiğdem DÜRÜST